Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Október 15. 07:02, péntek | Helyi
Forrás: FM RFK Sajtószolgálat

Pénzváltás ürügyén károsított meg többeket

Pénzváltás ürügyén károsított meg többeket

Bejött a gyanúja annak a Vasmű úti pénzváltósnak, aki telefonon egy gyanúsan viselkedő férfire hívta fel a rendőrség ügyeletének figyelmét.
A bejelentő egy korábbi pénzváltásos csalással kapcsolatba hozta összefüggésbe az utcán

A csütörtökön délelőtt érkezett bejelentés nyomán a helyszínen igazoltatásra szólították fel a sapkás férfit, akiről azonban kiderült egyrészt, hogy nincs nála semmilyen azonosításra alkalmas okmány, másrészről román állampolgár. Előállítását követően a bemondott születési ideje alapján ellenőrizték le a nyilvántartóból, de a dátumhoz tartozó fotó sehogy sem akart stimmelni. Kiderült azonban, hogy a megadott születési dátummal bíró férfivel szemben korábban a makói rendőrök már folytattak eljárást csalás miatt és fotóval is rendelkeznek róla. Miután a tőlük beszerzett fotón az újvárosiak által elfogott férfi szerepelt, így már a neve is ismertté vált. Ezt követően nem tartott sokáig megállapítani, hogy két szerv is körözi. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság mellett a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozói is keresték. A román férfi megelőzően felesége nevét viselte, ez bonyolította meg az azonosítását.

A férfi korábban pénzváltásos csalásokkal volt összefüggésbe hozható.

Módszere az volt, hogy pénzváltók környékén megállt és amikor sejtette, hogy valaki eurót szeretne beváltani forintra, vagy fordítva, kedvezőbb ajánlatot tett, mint a hivatalos árfolyam. Aki ráállt az üzletre rendszerint megjárta, mert a férfi addig keverte a bankjegyeket, amíg nagyságrendileg kevesebb összeget adott át ellenértékként. A dunaújvárosi nyomozók a jelenlegi elfogás kapcsán elővették azon ügyeket, amelyekben eddig területükön nem sikerült eredményt elérni. Eddig egy sértett ismerte fel határozottan az elfogott román férfiben azt a személyt, aki még 2008-ban negyedmillió forinttal megkárosította. A tettes híján régebben lezárt néhány ügyben még folyamatban van a sértettek részéről a felismertetésre bemutatás, az azonban már biztos, hogy a férfiért a nyíregyház nyomozók fognak jönni, hogy átvegyék vele szemben az intézkedést.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság forrónyomos nyomozói szerint a délelőtt elfogott román férfi az egész országban szedte hiszékeny áldozatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.