Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2013. Október 11. 05:41, péntek | Helyi

30 éve szól a nóta

30 éve szól a nóta

„Minden szívben él egy nóta, magyar nóta. Minden hangja gyógyírként hat bánatodra…”

Immár 30 esztendeje nótázgatnak a László Imre Magyar Nóta Kedvelők Klubjának tagjai. A jubileumi évfordulókat mindig nagyszabású rendezvénnyel ünneplik meg. Nincs ez most sem másképp, október 19-én 300 fős vendégséget várnak.
A nótaklub története 30 éves múltra tekint vissza. A kezdeti években, 1983 körül, nótaesteket szerveztek a város vendéglátóegységeiben, ahol cigányzenekarok muzsikáltak a közönségnek. A nótaszerető társaságnak egyre népesedett a tábora, ezért úgy döntöttek, kialakítanak egy klubot. 1983 októberében létrehozták a László Imre Magyar Nóta, Népdal, Operett és Cigánydalok Kedvelők Klubját, akkor még 70 taggal. Rendezvényeik helyszíne a Magyar úton található Pentelei Klubház. Az épület korábban könyvtárként működött. Idővel, társadalmi összefogással, önerőből átalakították a termet, hogy többen férhessenek el benne. Ám mára ez is kevésnek bizonyul, hiszen a klubnak körülbelül 186 tagja van, ezért új tagokat sajnos nem tudnak felvenni, csak ha kilép valaki. A klub névadója László Imre, nótaszerző és énekes volt, akit Boda Ernőné alapító tag javasolt. Rónaszéki József volt a klub első elnöke, 1983-tól 1988-ig, utána Naszvadi József szervezte a társasági programokat. 1992-től a jelenlegi elnök, Szloboda György irányítja, koordinálja a klubot. Az elnök elmondta, elsősorban önerőből, különböző felajánlásokból működtetik a klubot. Ezúton is köszöni mindenkinek a segítséget, akik támogatták a klubjukat.
Nemcsak a tagok, hanem a zenekar is részese a klubnak a kezdetek óta. Bojsza György és együttese (Fehérvári János, Kéri György, Vass Antal) olyan színvonalon kíséri a fellépőket, hogy még a szakma neves előadói is elfogadják őket.
A nótaklub minden hónapban tart zenés estet, ahova híres nótaénekeseket hívnak meg. A nagy létszám ellenére családias a légkör, mindenki ismer mindenkit, a jókedvből sosincs hiány. Számos egyedi rendezvényt is szereztek már, mint például, Fejes Imre nótaszerző emlék műsorát, az Országos Nótás Találkozót, és nyilvános rádió felvételek is többek között. Nagyszabású gálával készültek a jubileumi évfordulóikra.
Így lesz ez most is: a klub 30. születésnapjára vacsorával egybekötött nóta- és táncestet szerveznek. A rendezvényt október 19-én 16:00 órától tartják a Duna Étteremben. A program a következő: 16:00 órától a Vasas Néptáncegyüttes és a Pentelei Kéknefelejcs Népdal Együttes lép fel. Ezután ünnepi megemlékezés lesz, ahol köszöntőt mond Szloboda György, a klub elnöke és Rauf Pál, a klub alelnöke. 17:15-tól az országos televíziós tehetségkutató versenyből ismert Mészáros János Elek műsorát láthatják-hallhatják. A koncert után a vacsora következik, majd kezdetét veszi a nótaest olyan neves fellépőkkel, mint például Budai Beatrix, Farkas Rozika, Fényes György, Lente Lajos, Nagyidai Margit, Nógrádi Tóth István. Este fél 10-től táncra hívják a jelenlevőket, közben pedig tombola is lesz. A jubileumi est nem zártkörű, bármely nótaszerető személy jegyet válthat rá. A belépő ára vacsorával együtt 4 ezer forint / fő. Érdeklődni, illetve jegyet igényelni Dombrovszki Ferencné klubtitkárnál (06-25-423-250), Szloboda György elnöknél (06-30-621-0744), vagy a klub szervezőinél lehet.

Címkék: jubileum, klub, nóta, Pentele

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:06, péntek | Helyi

Hová tűnt Damon Hill azaz az MSZP?

Hová tűnt Damon Hill?" – röppent a magyar légtérbe 1997-ben egy mára szólássá vált kétségbeesés, amely megihletett bennünket is, ahogy a pesti srác,mint jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt bemutatkozását láttuk.

2019. November 22. 03:03, péntek | Helyi

Cserna: Mire kell két milliárd forint?

A november 21-i közgyűlésről Cserna Gábor a Fidesz helyi elnöke tett fel kérdéseket közösségi oldalán Kétmilliárdos kérdések címmel:

2019. November 22. 02:42, péntek | Helyi

A közgyűlésen történt...

A képviselők módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot a bizottsági ülések és közgyűlések tekintetében többek között oly módon, hogy adott igazolatlan távollétek után mennyivel csökken a tiszteletdíj.

2019. November 20. 14:48, szerda | Helyi

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.