Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2013. December 13. 13:56, péntek | Helyi

A színek kimondhatatlan vidékei

A színek kimondhatatlan vidékei

Kaizler Gitta tárlata nyílt meg az evangélikus templomban, advent második vasárnapján.

Idén volt huszonkét esztendeje, hogy először írtam Kaizler Gitta képeiről, a rajtuk bemutatott vidékekről, szellemi síkokról. Most is ott vagyunk Kaizler Gitta tárlatán, ha csak sorolni kezdem ennek a pöttöm kiállításnak az állomásait, bizony-bizony még a világhíradó is felsejlik belőlük. Pentele, Dunaújváros, Beszterce, Gyergyó, Gyimes, Érszentkirály, Szilágyság az évszakok illataival, történelmi gyökerekkel kapaszkodva, mélyen az anyaföldbe.

Az itthon anyanyelvi világa, a színek kimondhatatlan vidékei, az illékony világ, amit csak az akvarell tud megörökíteni. "Én egyet tudok, ha egyszer elindulsz egy úton, akkor kapsz segítséget, megérkezik. Ha nem indulsz el, akkor semmivel nem találkozol." - mondta nekem napokkal ezelőtt Gitta. Ami biztos, cáfolhatatlan, mint a törvénynek is felfogható egyértelműség: "Oda való vagyok, ahonnan jöttem." Olyan alkotó mondatai ezek, akinek keze nyomán a vízfesték, az akvarell megelevenedik, lenyomattá nemesedik, és arra késztet minket, hogy ecsetvonásai nyomán bejárjuk az ismeretlent, mások vidékeit akár.

(pálinkás)

A művésznőnek újabb tárlata nyílik Szatmárnémetiben, Romániában december 17-én.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:06, péntek | Helyi

Hová tűnt Damon Hill azaz az MSZP?

Hová tűnt Damon Hill?" – röppent a magyar légtérbe 1997-ben egy mára szólássá vált kétségbeesés, amely megihletett bennünket is, ahogy a pesti srác,mint jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt bemutatkozását láttuk.

2019. November 22. 03:03, péntek | Helyi

Cserna: Mire kell két milliárd forint?

A november 21-i közgyűlésről Cserna Gábor a Fidesz helyi elnöke tett fel kérdéseket közösségi oldalán Kétmilliárdos kérdések címmel:

2019. November 22. 02:42, péntek | Helyi

A közgyűlésen történt...

A képviselők módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot a bizottsági ülések és közgyűlések tekintetében többek között oly módon, hogy adott igazolatlan távollétek után mennyivel csökken a tiszteletdíj.

2019. November 20. 14:48, szerda | Helyi

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.