Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2012. Április 12. 13:24, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoDunaújváros

A világtörténelem híres könyvtárosai

A világtörténelem híres könyvtárosai

A könyvtárosok világnapja alkalmából ingyenes beiratkozással és további érdekességekkel vár minden érdeklődőt a József Attila Könyvtár

Mi a közös Móra Ferencben, Giacomo Casanovában, Mao Ce Tungban vagy épp XI. Pius pápában? Az, hogy mindannyian könyvtárososok voltak. s velük együtt még megannyi magyar és külföldi híresség, akiről talán ezt sosem gondoltuk volna.

A könyvtárosok világnapján - április 14-én - lehet beíratkozni a József Attila könyvtárba. S, hogy a könyvtár sosem unalmas hely, bizonyítja az a számtalan regény és gyermmekkönyv, melynek fő helyszíne a könyvek otthona.

Hétfőn, április 16-án pedig a könyvtár költözik kicsit ki megszokott helyéről, a gyermekek kedvéért a Dózsa Mozi Centrumba. Beszélgetés, játék, fonalgombolyítás a SZERETET jegyében: a Civil Közösségi Tér soron következő rendezvényénekvendége 16 órától a Cimbora Klub. Azaz Kálnay Adél írónő, pedagógus, Törökné Antal Mária gyermekkönyvtáros és a cimborák.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:06, péntek | Helyi

Hová tűnt Damon Hill azaz az MSZP?

Hová tűnt Damon Hill?" – röppent a magyar légtérbe 1997-ben egy mára szólássá vált kétségbeesés, amely megihletett bennünket is, ahogy a pesti srác,mint jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt bemutatkozását láttuk.

2019. November 22. 03:03, péntek | Helyi

Cserna: Mire kell két milliárd forint?

A november 21-i közgyűlésről Cserna Gábor a Fidesz helyi elnöke tett fel kérdéseket közösségi oldalán Kétmilliárdos kérdések címmel:

2019. November 22. 02:42, péntek | Helyi

A közgyűlésen történt...

A képviselők módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot a bizottsági ülések és közgyűlések tekintetében többek között oly módon, hogy adott igazolatlan távollétek után mennyivel csökken a tiszteletdíj.

2019. November 20. 14:48, szerda | Helyi

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.