Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2019. December 02. 20:49, hétfő | Helyi

Advent a Főtemplomban

Advent a Főtemplomban

Hozzád emelem az én lelkemet, Uram:

December 1-jén megkezdődött a dunaújvárosi római katolikus templomokban is az advent (azaz Úrjövet) időszaka.

Az adventi időnek kettős jellege van. A karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje ez, amikor Isten Fiának az emberekhez való első eljövetelére emlékeznek a katolikus hívők. Egyúttal azonban olyan időszak is, amelyikben ez a visszaemlékezés ráirányíthatja figyelmüket Krisztus történelemvégi, második eljövetelének várására. E két ok miatt az adventi idő a bensőséges és örvendező várakozás ideje.

A dunaújvárosi római katolikus templomok jellemző díszítő eleme ebben az időszakban a hittanos gyermekek által készített adventi koszorú, amely három bűnbánati viola színű és egy örvendetes rózsaszín gyertyájával mintegy élő naptárként mutatja a karácsony közeledését.

Az adventi hétvégéken az énekes-orgonás szentmisék a szokásos időpontban látogathatók:
- szombatonként este 18:00 órakor a nagytemplomban,
- és vasárnaponként délelőtt 8:30-kor a nagytemplomban és 10:30-kor az Óvárosban.

Móricz koncert – örvendező szóval:

Az év legnagyobb érdeklődésére számot tartó városi komolyzenei rendezvényének vendégül látására készül ebben az évben is a Krisztus király főtemplom. A városi Adventi Forgatag programsorozat részeként a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Ének-Zenei Általános Iskola kórusai és diákcsoportjai hallatják dicsőséges hangjukat az érdeklődők szíve örömére. A minden évben teltházat vonzó, nyilvános és díjtalan - hangszeres kísérettel is alátámasztott - hangversenyre 2019. december 10-én (kedden) 16:30 órai kezdettel kerül sor a nagytemplomban.

A koncerthelyszínt biztosító Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia ezúton is kéri a „télikabátos” hangversenyre látogatókat, hogy – lehetőség szerint – öltözzenek melegen, mivel a főtemplom téli időszakban történő kihűlését a padok fűtése csak szerényen tudja ellensúlyozni, valamint a nyilvánvaló parkolási gondok elkerülése érdekében a koncerthelyszín megközelítése tömegközlekedéssel vagy gyalog célszerű.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 10:17, péntek | Helyi

Lázogatási tilalom a Szent Pantaleon Kürházbam

Mától (január 24.) visszavonásig látogatási tilalom lépett érvénybe a Szent Pantaleon Kórházban az influenza járványra tekintettel.

2020. Január 24. 06:15, péntek | Helyi

Az igazi könyvtáros

Nagyon kevés olyan ember van, aki annyira meghatározó az életemben, mint Tóth Jánosné, azaz ahogy én hívom Tóth Marcsi. Éppen ezért nagy büszkeséggel írom le, hogy ő kapta meg az idén a Pro Cultura Intercisae Díjat.

2020. Január 23. 18:32, csütörtök | Helyi

Közgyűlést hívott össze Pintér Tamás polgármester.

A 2020.01.23-i közgyűlés 43 témában döntött. Voltak ugyan időt raboló felesleges témák is, de sokakat érint, hogy február 17-től közlekedni fog a Béke városrész és a belváros között a 13 számú autóbuszjárat.

2020. Január 17. 06:54, péntek | Helyi

Nem lesz víz

A DVCSH munkálatokat végez Dunaújváros, Béke városrész KAF vízvezetéken, ezért 2020 január. 17-én (pénteken) 8:00 és 12:00 óra között a vízszolgáltatás szünetel.