Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2012. Május 14. 22:07, hétfő | Helyi sport

Amit a TAO-ról tudni kell!

Amit a TAO-ról tudni kell!

Jelenkori kormányunk határozottan kinyilvánította, hogy mennyire fontos a társadalom számára a sport.

Lehetőséget biztosít az 5 kiemelt látványsportág - labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, vízilabda, jégkorong - számára, hogy a társasági adóból (TAO) tudjanak pályázat alapján forráshoz jutni.

Dr. Borbély Zoltán, az MLSZ Jogi- és Sajtóirodájának vezetője szerint ez nagyon fontos támogatási forma.
- A TAO az egyesületek számára olyan hihetetlen támogatást adhat a cégeken keresztül, amelyre még nem volt példa Magyarországon. Erre pályázni kell, ezt a csapatoknak össze kell szedniük! A sportpálya egy olyan színtér, mely a fiatalokat az egészséges életmódra neveli. Ezért cél, hogy új pályák épülhessenek, illetve a régebbiek felújításra kerüljenek. Bízom abban, hogy Dunaújvárosban és környékén is rengeteg pálya fog épülni, ahonnan sok tehetség bontakozhat ki.
Dunaújváros különböző egyesületei is pályáztak a TAO-ra.

Dr. Ragó Pál koordinációs és városfejlesztési ügyekért felelős alpolgármester segítségével most meg is tudjuk, hogy melyek a pontos számok.
- 2011-ben a Pálhalma Agrospeciál SE, a DAC, a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft, a DVSI, a Dunaújvárosi Női Kézilabda Közhasznú Sportegyesület, az Egy Darab Gyepért Alapítvány, a Dunaújvárosi Jégkorong Kft, valamint a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület tudott nyerni a TAO pályázaton, összesen 259.714.673 Ft-ot! Nagyon fontos kritérium a felhasználásnál, hogy a kedvezményezettek a továbbiakban is utánpótlás-nevelési, versenyeztetési feladataik ellátására, tárgyi eszköz beruházásra vagy felújításra (infrastruktúra-fejlesztésekre is), személyi jellegű ráfordításokra, valamint képzési költségek finanszírozására fordíthatják a pályázati úton nyert összeget. Az idei évben most kezdenek el kilincselni egyesületeink a cégeknél, ennek eredménye, hogy a DVSI pályázatot nyújtott be 31.454.663 Ft összegben. Beszélgetésünk kapcsán szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy felhívjam a dunaújvárosi cégek, vállalkozások figyelmét arra, hogy használják ki ezt a nagyszerű lehetőséget, és ha tehetik, akkor ilyen módon is támogassák sportszervezeteinket.

- Sok sportlétesítmény fejlesztéssel kapcsolatos hír hallható városunkban. Mi igaz ezekből?
- A Dunaújvárosi Stadion melletti edzőpálya eladásából, melyről a döntés az előző önkormányzati ciklusban született meg, 96.035.500 Ft millió Ft származott. Az adásvételről az illetékes Minisztérium is értesült, egyben önkormányzatunk vállalta az ingatlan értékesítésével járó kötelezettségeket is, azaz a vételárként meghatározott összeget, teljes egészében a dunaújvárosi 317/2 hrsz.-ú ingatlan fejlesztése keretében sportcélú beruházások fejlesztésére fordítja a város. Terveink készen vannak, melyekből az első körben egy nagypálya és egy kisebb futsal pálya valósulna meg a vidámpark területén. A megjelölt összeg felett még további anyagi forrásokat kell az önkormányzatnak arra fordítania, hogy megvalósulhasson ezen sportcélú beruházás.

Jelenleg a TAO-ra egyesületek pályázhatnak, így fogtunk össze a Pálhalma Agrospeciál SE-vel. Az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás alapján ők pályáznak, tekintettel arra, hogy a város rendelkezik a tulajdonjogokkal, de az egyesület lesz az üzemeltető. Az elkészült tervek alapján célunk a stadion befejezése is, még körülbelül 3 milliárd forint kellene ehhez, ezért figyeljük a további pályázati lehetőségeket. Elképzeléseink alapján látható, hogy célunk az, hogy minden sportág fennmaradjon városunkban, és kulturáltabb és egészségesebb környezetben sportolhassanak a dunaújvárosi gyermekek és felnőttek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 28. 08:44, szombat | Helyi sport

Újabb győzelem az Erste Ligában

A Vasas elleni 6-4-es hazai sikerrel őrizte meg hibátlan mérlegét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Ligában.

2019. Szeptember 21. 09:16, szombat | Helyi sport

Továbbra is veretlenek a dunaújvárosi hokisok

Idei harmadik mérkőzését is megnyerte az Erste ligában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely egy nagyon veszélyes Debrecent győzött le 4-1-re a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

2019. Szeptember 05. 21:25, csütörtök | Helyi sport

ÁTLÉPTEK EGY HATÁRT!

Augusztus végén a DKKA két leány kézilabdacsapata is egy hetes edzőtáborban vett részt a határon túlon, Adán. Az edzések mellett a csapatépítés is fókuszba került.

2019. Augusztus 31. 09:06, szombat | Helyi sport

Ajándék a polgármesternek az akadémiától

Csapatképpel, versenymezzel lepte meg a DKKA vezetése Cserna Gábor polgármestert.