Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2014. Március 24. 20:56, hétfő | Helyi

Az akarat erejével

Az akarat erejével

A DLSZ és a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány kezdeményezésében harmadszor került megrendezésre az Akarat Ereje Kupa, amely Szatmári Ádámnak és minden résztvevőnek felejthetetlen élményt nyújtott.

A DLSZ rendezvényére tizenkét felnőtt, és három gyermek csapat nevezését fogadták el, ami ezúttal is az összefogásról, a barátságról, az akaratról és a sportról szólt. A torna egyik szervezője maga Szatmári Ádám volt, aki egy ritka, Duchenne típusú izombetegségben szenved, mely egy genetikai, az „x” kromoszómához kötött hiba, és kizárólag fiúknál jelentkezhet, tudtuk meg édesanyjától, Ildikótól:
- Az idei rendezvény elérte célját, hiszen a sportolók, szurkolók figyelmét sikerült felhívni erre a súlyos problémára, mellyel Ádámnak és sorstársainak együtt kell élnie. Jelen pillanatban a lehetőségekhez képest jól vagyunk, köszönhetően annak a rengeteg szeretnek, és annak az életmódnak, amit szigorúan betartunk. De ez bármelyik percben megváltozhat, hiszen gyermekünk betegsége visszafordíthatatlan. Most azonban az látszik rajta, hogy minden rendben van, hiszen ilyenkor, barátai körében jó a kedve. Köszönöm a csapatoknak, hogy ismét itt voltak, és támogatták szeretetükkel Ádámot, aki sajnos betegségével nincs egyedül városunkban. Arra kérek mindenkit, hogy segítsék őt is, Milánt, aki az Arany iskola tanulója. Egy rámpát szeretnének készíteni számára, hogy minél tovább járhasson iskolába.
A DLSZ az előző évben azt tűzte ki zászlajára, hogy külső környezetére, a társadalmi viszonyulásokra is érzékenyen, önzetlenül és céltudatosan odafigyel. Tóth Imre elnökletével létrehozták a Társadalmi Felelősség Bizottságát, hogy szervezetten, még alaposabb, és ha lehet, még körültekintőbb módon tudjanak ott segíteni, ahol szükség van rájuk, labdarúgókra:
- Nagyon boldog vagyok, hiszen Ádámnak ismét tudtunk egy kis örömöt okozni. Köszönöm a csapatoknak a részvételt. Bízom abban, hogy még sok-sok éven keresztül meg fogjuk szervezni ezt a sportnapot. Lényegesen többen szerettek volna elindulni a III. Akarat Ereje Kupán, így jövőre meggondoljuk, hogy akár két napos legye az esemény. Nagyszerű volt a hangulat, remek mérkőzéseket láttunk. A legfontosabb, hogy mi erőt adtunk Ádámnak, de az a sok szeretet, amit tőle kaptunk, bennünket is megerősít a hétköznapok kihívásaiban.
A kupa főszervezője ezúttal is a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség volt, akinek elnöke, Kalácska András kiemelte, hogy nagy öröm számukra, hogy az idén is segíteni tudtak:
- Szeretném megköszönni támogatóinknak, elsősorban DMJV Önkormányzatának azt, hogy az idén is megrendezhettük ezt az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő tornát, mely Ádám miatt jött létre. Nagy öröm látni azt, hogy mosolyog, boldog, és azt, hogy mennyire segít bennünket a szervezésben.
A II. Ádám Kupa (Ádám barátai) végeredménye:
1. Texasi Levélszippantók
2. Góllövők
3. Godzillák
A III. Akarat Ereje Kupa különdíjasai:
Gólkirály: Kévés Sándor (Robispeed, Kunszentmiklós)
Legjobb kapus: Lendvai András (Major Házépítő Kft)
Legjobb játékos: Bognár Sándor (Robispeed, Kunszentmiklós)
A III. Akarat Ereje Kupa végeredménye:
1. Robispeed, Kunszentmiklós
2. Steelworkers
3. Major Házépítő Kft

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.