Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2013. November 14. 05:12, csütörtök | Helyi

Az élet és odaadás ünnepe- vidóval, képekkel

Az élet és odaadás ünnepe- vidóval, képekkel

A Szociális Munka Napja alkalmából ünnepséget rendetek a Bartók Kamaraszínházban

Kedden rendezték meg a Bartók Kamaraszínházban a szociális munka napja alkalmából hagyománnyá vált gálát, amelyen az érintettek, a szociális szféra dolgozói és ellátottjai által bemutatott produkciókkal ünnepelték az ágazatot. A szívet melengető verses, zenés és táncos előadások mellett a Szociális Munka Napja-díj és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerésének átadása arra az elhivatottságra és áldozatos munkára is felhívta a figyelmet, amit ez a szakterület megkíván.


Bölcskei Anna Mária az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai intézményvezetője elmondta, hogy a szociális munka napjának köszönhetően érezhetően nagyobb a figyelem mind a közvélemény, mind pedig a hozzátartozók részéről, nem csak az idősellátást illetően, de más szociális intézmények munkájára. A gála kapcsán hozzátette, a műsor egy kis betekintést engedett a kívülállóknak a dolgozók és az ellátottak mindennapjaiba, és az ünnepségsorozat elindításával ez is volt a céljuk, hogy nyissanak a lakosság felé. „- Pozitív számunkra, hogy megismernek minket, értékelik és megköszönik a munkánkat. A műsor nagyon tetszik a hozzátartozóknak és örömmel veszik ezt a dolgot. Látják, hogy egy összefogott, lelkes kis csapatot alkotunk és hogy itt, a városban a szociális szféra egy jól működő rendszer, amiben odafigyelünk egymásra.”

Az önkormányzat által fenntartott, működtetett többi szociális intézményekkel, illetve ágazatokkal való szoros együttműködést és a szociális munka napjának hatását, mint közös sikert, kihangsúlyozva azt is hozzátette, hogy az idősellátás a különböző élethelyzeteknek köszönhetően kapcsolódhat a fogyatékkal élők ellátásával, a családsegítéssel vagy a bölcsődékkel.

Ezért ezeket, mint egymásra épülő szolgáltatásokat, nem lehet elválasztani egymástól. Az intézményvezető szerint tehát mindez jól működik, ugyanakkor a szociális intézmények egymás közt igyekeznek fejleszteni és közös programokkal próbálják még inkább javítani a szolgáltatásokat és az együttműködést..

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.