Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2014. Április 03. 14:14, csütörtök | Helyi

„Dunaújvárosnak van jövője”

„Dunaújvárosnak van jövője”

Kampányzárót tartott a Fidesz helyi szervezete, amelyen elmondták, a választók támogatását kérik a megkezdett munka folytatásához.

Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke megköszönte a több mint 20 ezer választópolgárnak a támogatását, akik a kampányidőszak kezdete óta bíztatták őket, s jelöltjüket, dr. Galambos Dénest. – Nagy tétje van a vasárnapi választásnak. Vagy folytatjuk a kormány megkezdett politikáját vagy Gyurcsány és bandája tér vissza- hangsúlyozta Cserna Gábor– Nyugodtan mondhatjuk, az elmúlt 4 évben helyreállítottuk a gazdaságot, igyekeztünk megőrizni a nyugdíjak vásárlóértékét, sikerült az évszázad legnagyobb árvízét összefogással megállítani, és az ország érdekeit megvédeni Brüsszelben. Dunaújvárosnak van jövője- mondta a pártelnök, majd azzal folytatta, hogy soha nem látott aljas kampány zajlik a baloldali összefogás részéről. A választási eredményektől függetlenül, az Állami Számvevőszékhez fordulnak a baloldal kampányköltségeinek vizsgálatáért (utalva a rengeteg plakátra), s a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz az ügyben, hogy adhat politikai riportot az iskolaigazgató egy iskolai irodában.

Ábrahám János a vasmű mentőállomásának egykori vezetője, most vasműs nyugdíjasként a megszűnt törzsgárda kötvényekkel kapcsolatban szólalt fel. Mint mondta, rengeteg emberrel szokott találkozni nap mint nap, és ha bármi rossz történik, sokan a kormányt, s a miniszterelnököt okolják érte. – Nem a Fidesz adta el a Dunai Vasműt. A Fidesz-kormány tárgyalásokat kezdett az ügyben, hogy megakadályozzák a nagy létszámú elbocsátásokat. Jött egy alku, teremtsenek új munkahelyeket, újítsák fel az I-es kohót. Ennek anyagi feltétele van, amit egyrészt a nyugdíjasok törzsgárda kötvényeinek megvonásával kívánt előteremetni a tulajdonos. Némileg vigaszt jelent, hogy az önkormányzat nem feledkezett meg rólunk, s karácsonykor, és most húsvétkor is 5 ezer forinttal támogatott bennünket. A 13. havi nyugdíjat sem a Fidesz vette el- zárta le gondolatait. Cserna Gábor hozzátette, mivel a nyugdíjasok „szemük fénye” az unoka, ezért a beiskolázáshoz szeptemberben ismét 5 ezer forint támogatást nyújtanak nekik.
Dr. Galambos Dénes elmondta, a kampányidőszak lehetőséget adott számára, hogy megismerje a térség településeinek, a lakosság problémáit, kapcsolatot alakított ki az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel. Hangsúlyozta, mintegy 4 milliárd forint területfejlesztési forrás áll majd térség rendelkezésére, az elképzelésekről pedig egyeztettek. Már eddig is sikerült megvalósítani olyan feladatokat, mint például az ercsi rendőrség erősítése, az adonyi Gondozóház normatív támogatása, a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs létrehozása, az iváncsai tanuszoda újranyitása.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:06, péntek | Helyi

Hová tűnt Damon Hill azaz az MSZP?

Hová tűnt Damon Hill?" – röppent a magyar légtérbe 1997-ben egy mára szólássá vált kétségbeesés, amely megihletett bennünket is, ahogy a pesti srác,mint jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt bemutatkozását láttuk.

2019. November 22. 03:03, péntek | Helyi

Cserna: Mire kell két milliárd forint?

A november 21-i közgyűlésről Cserna Gábor a Fidesz helyi elnöke tett fel kérdéseket közösségi oldalán Kétmilliárdos kérdések címmel:

2019. November 22. 02:42, péntek | Helyi

A közgyűlésen történt...

A képviselők módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot a bizottsági ülések és közgyűlések tekintetében többek között oly módon, hogy adott igazolatlan távollétek után mennyivel csökken a tiszteletdíj.

2019. November 20. 14:48, szerda | Helyi

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.