Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 03. 14:14, csütörtök | Helyi

„Dunaújvárosnak van jövője”

„Dunaújvárosnak van jövője”

Kampányzárót tartott a Fidesz helyi szervezete, amelyen elmondták, a választók támogatását kérik a megkezdett munka folytatásához.

Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke megköszönte a több mint 20 ezer választópolgárnak a támogatását, akik a kampányidőszak kezdete óta bíztatták őket, s jelöltjüket, dr. Galambos Dénest. – Nagy tétje van a vasárnapi választásnak. Vagy folytatjuk a kormány megkezdett politikáját vagy Gyurcsány és bandája tér vissza- hangsúlyozta Cserna Gábor– Nyugodtan mondhatjuk, az elmúlt 4 évben helyreállítottuk a gazdaságot, igyekeztünk megőrizni a nyugdíjak vásárlóértékét, sikerült az évszázad legnagyobb árvízét összefogással megállítani, és az ország érdekeit megvédeni Brüsszelben. Dunaújvárosnak van jövője- mondta a pártelnök, majd azzal folytatta, hogy soha nem látott aljas kampány zajlik a baloldali összefogás részéről. A választási eredményektől függetlenül, az Állami Számvevőszékhez fordulnak a baloldal kampányköltségeinek vizsgálatáért (utalva a rengeteg plakátra), s a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz az ügyben, hogy adhat politikai riportot az iskolaigazgató egy iskolai irodában.

Ábrahám János a vasmű mentőállomásának egykori vezetője, most vasműs nyugdíjasként a megszűnt törzsgárda kötvényekkel kapcsolatban szólalt fel. Mint mondta, rengeteg emberrel szokott találkozni nap mint nap, és ha bármi rossz történik, sokan a kormányt, s a miniszterelnököt okolják érte. – Nem a Fidesz adta el a Dunai Vasműt. A Fidesz-kormány tárgyalásokat kezdett az ügyben, hogy megakadályozzák a nagy létszámú elbocsátásokat. Jött egy alku, teremtsenek új munkahelyeket, újítsák fel az I-es kohót. Ennek anyagi feltétele van, amit egyrészt a nyugdíjasok törzsgárda kötvényeinek megvonásával kívánt előteremetni a tulajdonos. Némileg vigaszt jelent, hogy az önkormányzat nem feledkezett meg rólunk, s karácsonykor, és most húsvétkor is 5 ezer forinttal támogatott bennünket. A 13. havi nyugdíjat sem a Fidesz vette el- zárta le gondolatait. Cserna Gábor hozzátette, mivel a nyugdíjasok „szemük fénye” az unoka, ezért a beiskolázáshoz szeptemberben ismét 5 ezer forint támogatást nyújtanak nekik.
Dr. Galambos Dénes elmondta, a kampányidőszak lehetőséget adott számára, hogy megismerje a térség településeinek, a lakosság problémáit, kapcsolatot alakított ki az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel. Hangsúlyozta, mintegy 4 milliárd forint területfejlesztési forrás áll majd térség rendelkezésére, az elképzelésekről pedig egyeztettek. Már eddig is sikerült megvalósítani olyan feladatokat, mint például az ercsi rendőrség erősítése, az adonyi Gondozóház normatív támogatása, a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs létrehozása, az iváncsai tanuszoda újranyitása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.