Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. December 21. 21:09, szombat | Helyi

Égből pottyant Mikulás

Égből pottyant Mikulás

Ezzel a címmel vetítette ma a dunaújvárosi gyerekeknek a karácsonyi ajándékosztás utáni filmet a Dózsa Mozi Centrum.

Közös adománygyűjtési akció utolsó állomásához, a fénypontjához értünk ma. Ma, átvehették a kisebb és nagyobb gyermekek a város lakói által felajánlott ajándékokat.

A december 2-tól tartó akcióhoz a nagyon sok magán személy mellett közintézmények és vállalkozások is csatlakoztak

Így a város általános iskolái, az óvodák közül az Aprók Háza, a Duna-parti és a Napsugár tagintézmények, a középiskolák közül a Hild, a Kereskedelmi, a Rosti, a Rudas, a Széchenyi diákjai. A vállalatok közül 100,000 forint értékben adományt vásárolt a Grabarics Kft, és ott még a dolgozók is gyűjtöttek. 50.000 forint értékben ajánlott fel könyvet a Libri, Kegyelet Bt., hozzájárult a gyűjtőakcióhoz a Dunaújvárosi Kamara, a Momert Zrt, Vass Zoltán ( Ferrobeton), Pinxit 2003 Kft, és a Magyar Túrizmus Zrt. A sok-sok magánszemély által felajánlott játékot a Peugeot Máté Márkakereskedés és Márkaszerviz, szállította a Dózsa Mozicentrumba, ahol a Magyar Vöröskereszt részvételével történt a kiosztásuk.

Gyermekek gyűjtötték, s csomagolták, s adták is át a gyermekeknek, hiszen a Rudas önkéntesei dolgoztak azért, hogy a kisgyermekeknek ajándék jusson.

Cserna Gábor, polgármester beszélt az összefogással létrejött akcióról, s egyúttal azt is megemlítette, hogy szeretettel vár minden városlakót a Dózsa mozi téren a városi szilveszterre.

A nagyszabású rendezvény számos segíteni akaró magán személy, cég jóvoltából jött létre. Igazolásul annak, hogy városunkban tennivágyó és akaró emberekből nagyon sokan vannak.

A maradékot pedig átadták a Magyar Vöröskeresztnek... Tehát minden felajánlás méltó helyre jut...

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:16, kedd | Helyi

Jégkorong Erste Liga - A dán élvonalból erősít a Dunaújváros

A dán élvonalból érkező Mikkel Jensennel erősíti meg keretét a jégkorong Erste Ligában érdekelt Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

2024. Július 12. 08:40, péntek | Helyi

ÁTVERÉS ÁTVERÉS HÁTÁN

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói 33 rendbeli csalás elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást egy budapesti lakossal szemben.

2024. Június 25. 13:35, kedd | Helyi

ÁTVERÉS ÁTVERÉS HÁTÁN

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói 33 rendbeli csalás elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást egy budapesti lakossal szemben.

2024. Június 18. 11:24, kedd | Helyi

A Liberty Dunaújváros leállítja kokszoló kemencéit

A Liberty Dunaújváros megkezdi két kokszoló kemencéjének leállítását, amelyek egyre kevésbé hatékonyak, nehezen karbantarthatóak és veszteséget termeltek a piaci túltermelési kapacitások miatt