Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2020. Április 09. 09:29, csütörtök | Helyi
Forrás: infodunaujvaros.hu

Egy napra önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Egy napra önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Első kézből szerzett tapasztalatokat Pintér Tamás a nyugdíjasok ellátásáról

A polgármester ugyanis ma önkéntesnek állt és Kálló Gergely országgyűlési képviselővel közösen szállította a meleg ebédet. Dunaújvárosban csaknem három hete jelentkezhetnek a 70 évnél idősebbek meleg ételért, az ellátást az önkormányzat irányítja. Pintér Tamás elmondta: mindenképpen szerette volna személyesen is látni, hogy hogyan működik a rendszer, hiszen az igazi tapasztalatokat nem az irodában ülve, hanem a terepen lehet megszerezni.

Hozzátette: a meleg étkezés mellett a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban is segítik az idős lakosokat, hiszen ők azok akiket a leginkább fenyeget a vírus, ezért mindent meg kell tennünk azért, hogy otthon tudjanak maradni.

Az idősek természetesen meglepve tapasztalták, hogy ezúttal a polgármester és a képviselő szállítja ki nekik az ételt, és bár ebben a helyzetben hosszú beszélgetésre nem volt lehetőség, az óvintézkedések betartásával, néhány mondatban el tudták mondani a tapasztalataikat az ellátásról.

Az ellátás részletei az alábbi oldalon taláhatók: https://dunaujvaros.hu/hir/31817
Önkormányzatunk a jövő héten az idősek mellett a fogyatékkal élők ellátását is megkezdi, erről bővebben itt lehet olvasni: https://dunaujvaros.hu/hir/31840

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 16:53, kedd | Helyi

TÖBB SZÁZEZER FORINTOT LOPTAK, A RENDŐRÖK RÖVID IDŐN BELÜL FELDERÍTETTÉK AZ ÜGYET

A Fejér megyei benzinkútról elvitt készpénz elkövetőivel szemben folytatott nyomozás vizsgálatát a napokban fejezték be a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói.

2020. Május 29. 08:00, péntek | Helyi

Új mozi , új üzemeltető

Különleges mozis élmény várja majd a kívül belül megújult Dózsa Mozi centrum látogatóit.

2020. Május 16. 10:45, szombat | Helyi

Fejlesztés- 1,8 Mrd Ft-ot fordítottak a dunaújvárosi Interspar -ra

Spar Magyarország nem állt meg a fejlesztésekben

2020. Május 07. 07:30, csütörtök | Helyi

Dunaújváros mellett ruház be a török Yaris Kabin

A munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.