Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2011. Május 30. 11:10, hétfő | Helyi

„Egyperces mesék”

„Egyperces mesék”

A gyereknapra jelent meg Balogh Márta legújabb kötete, amelyet babáknak, óvodásoknak és kisiskolásoknak címkézett. Ezúttal képeskönyv született, Zemplenszky-Pénzes Petra illusztrációi színesítik az oldalakat. A könyv múzsái a szerző

„Balogh Márta új könyve nem verseskönyv a szó szoros értelmében – írja Kálnay Adél előszavában, s emígy folytatja: – Életképek, szerepjátékok, „egyperces mesék”, mondókák, ritmusos – mesés képek és persze versek is vannak ebben a bájos gyermekkönyvben, amit szülővel, pedagógussal is használhatnak, olvashatnak. Az írások kedvesek, játékosak, lehelletfinom képekből állnak. Akár egy selymes tollpihe, lebegnek alá a kék égből, hogy végül nyitott kis tenyérre érkezzenek. Nyitott tenyérre, nyitott szívre. Szeretet, a természet szeretete sugárzik a versekből. Némelyik játékosan, ritmusával, némelyik líraiságával, apró gondolatmagocskákkal bilincselheti le kis olvasóit.”

A kötet nyomdai előkészítője P. Mester Anikó, a nyomtatást a TEXT Nyomdaipari Kft. (Dunaújváros) végezte. A könyv a József Attila Könyvtár földszintjén megvásárolható.

-szt-

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 16. 19:22, kedd | Helyi

Rövidített nyitva tartással, de várják az olvasókat

A József Attila Felnőtt- és a Gyermekkönyvtár egész nyáron nyitva áll és szeretettel várja olvasóit, látogatóit! JÚLIUS 22-e és AUGUSZTUS 16-a között RÖVIDÍTETT NYITVA TARTÁSSAL várják látogatóikat!

2019. Július 13. 21:23, szombat | Helyi

Országos kirakodó vásár Dunaújvárosban

Országos kirakodóvásárt tartanak július 14-én vasárnap Dunaújvárosban.

2019. Július 13. 21:18, szombat | Helyi

TÁJÉKOZTATÁS – Időszakos áramszünet

Szolgáltatásának kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az E.ON.

2019. Július 11. 17:01, csütörtök | Helyi

Így 50 millióval több, eladva a lőtér

Rendkívüli közgyűlést hívott össze 2019. július 11-re Cserna Gáboe polgármester. Eladva az egykori lőtér és 80 milliós átmeneti segítség a PASE-nek,