Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2012. Október 30. 06:48, kedd | Helyi

Elhunyt Stossek Mátyás

Elhunyt Stossek Mátyás

Nem fog már fütyürészve válltáskával stoplis cipőben közeledni az utcán. Nagyokat szívva a cigarettájából szakállát simogatva beszélni, vagy csak sokat mondóan hallgatni..

Mintha Rejtő álmodta volna meg a figuráját, ezer történetet tudnak mesélni régi kollágák, amelyek mind- mind vele és általa történtek meg, s bizony ezek a történetek kiszínezés nélkül is érdekesek.

Jelen volt a világban. Még akkor is, ha sokszor hónapokig nem is találkoztunk vele. De szinte biztosak lehettünk abban, hogy egyszer csak megjelenik, s akkor megint történik valami.

Újságíró volt, aki rendszerben látta a történéseket, és észre vette az okokat nem csupán az okozatokat. Média-irányító volt, aki éppen ezért átlátta a rendszereket, s képes volt néhány lépéssel előrébb gondolkozni, mint riválisai.

Stossek Matyi jelen volt a városban. Hozzákapcsolódik a múltjához és nagyon sok ponton a jelenéhez is. Szerette is... Azt, hogy őt szerették-e , mikor, mennyire és mennyien , az nem nagyon érdekelte...Sok mindenről lehetett vele beszélni, de ezekről a viszonylatairól nem...

64 éves volt. Múlt időben kell mostantól róla beszélnünk, s ez megérthetetlen.

Azért egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy nem tűnik fel valahol ma , holnap vagy holnapután stoplis cipőjében, farmerban, vállán az elmaradhatatlan bőrtáskája.. mi közben simogatja a szakállát, mélyet szív a cigarettából, fütyürészik, s a szemében valami huncut és titokzatos fény csillog...

És odaszól valakinek, hogy Csillagocska....

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.