Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2014. Január 16. 21:46, csütörtök | Helyi

Elmentek énekelni New Yorkba

Elmentek énekelni New Yorkba

Teltház várja a Dunaújvárosi Egyesített Kórust New York leghíresebb koncerttermében, a Carnegie Hallban. Ilyen nagy létszámú amatőr kórust még sosem hívtak meg a népszerű színpadra.

A 73 énekes ma hajnalban utazott el. Az utolsó próbát tegnap este tartották.

A tagok között vannak fiatalok, és több évtizedes tapasztalattal rendelkezők.

Az egyesített kórus 5 napot tölt New Yorkban, több helyen lépnek fel, ennek a koronája, január 20-án a Carnegie Hallban éneklik el magyarul a Walesi bárdokat.

Részlet a kórus indulás előtti blogjából:

"Úgy tudnék már aludni… De még be kell pakolni. Hozzá se kezdtem – na jó, ez nem teljesen igaz, már van egy nagyobb kupac körülöttem, de hol vannak még a ruhák? Szóval az ágy még messzinek tűnik. Már csak kb. 5 óra alvás vár ránk… :) Aztán indulás.

Milyen érdekes nap volt úgy egyébként is. Az országos médiát lényegében többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült elérnünk 2 év alatt, ma pedig bejelentkezett a Lánchíd rádió – holnap adásba is kerül a riport, este pedig a helyi TV készített felvételt a holnapi híradó számára, az MTVA-nak. Reggel pedig szintén veszik az indulásunkat (morcos, álmos arcok, kávé utáni vágyakozás, kispárna csücsök rágcsálás, stb.).

Este próba volt, kicsit ugyan hevenyészetten összerántott, de annál hatékonyabb, és szükség is volt még rá. Bár ezt már nem a Jenkins mű kedvéért, hanem a 19-i fellépésünk miatt kellett megtennünk, mert csiszolni való mindig van. Úgyhogy stílszerűen búcsúztunk el a próbateremtől, hogy 1 hétig ne lássuk hírét, hamvát se. Azt hiszem, megyek pakolni… :)"

"Másfél óra alvás. Bőrönd lemérve, pusztán 15 kg, még vihetek 8 kilót, csak hova férne már be? Kézipoggyász csak 4 kg, szóval jó vagyok. Lehet, hogy az övtáskám nehezebb? Abba aztán minden van, mint a búcsúban…
Még egy gyors tea, valami szendvicsszerűség, és már indulás is. Végigvonszoljuk a bőröndöket a fél városon (remélhetőleg nem felverve senkit), és beindul a nap. Majd alszom utána…"

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.

2020. Július 01. 17:18, szerda | Helyi

Migránsokat fogtak városunknál

A dunaújvárosi rendőrök három, magukat afgán állampolgárnak valló személyt fogtak el.