Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Január 16. 21:46, csütörtök | Helyi

Elmentek énekelni New Yorkba

Elmentek énekelni New Yorkba

Teltház várja a Dunaújvárosi Egyesített Kórust New York leghíresebb koncerttermében, a Carnegie Hallban. Ilyen nagy létszámú amatőr kórust még sosem hívtak meg a népszerű színpadra.

A 73 énekes ma hajnalban utazott el. Az utolsó próbát tegnap este tartották.

A tagok között vannak fiatalok, és több évtizedes tapasztalattal rendelkezők.

Az egyesített kórus 5 napot tölt New Yorkban, több helyen lépnek fel, ennek a koronája, január 20-án a Carnegie Hallban éneklik el magyarul a Walesi bárdokat.

Részlet a kórus indulás előtti blogjából:

"Úgy tudnék már aludni… De még be kell pakolni. Hozzá se kezdtem – na jó, ez nem teljesen igaz, már van egy nagyobb kupac körülöttem, de hol vannak még a ruhák? Szóval az ágy még messzinek tűnik. Már csak kb. 5 óra alvás vár ránk… :) Aztán indulás.

Milyen érdekes nap volt úgy egyébként is. Az országos médiát lényegében többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült elérnünk 2 év alatt, ma pedig bejelentkezett a Lánchíd rádió – holnap adásba is kerül a riport, este pedig a helyi TV készített felvételt a holnapi híradó számára, az MTVA-nak. Reggel pedig szintén veszik az indulásunkat (morcos, álmos arcok, kávé utáni vágyakozás, kispárna csücsök rágcsálás, stb.).

Este próba volt, kicsit ugyan hevenyészetten összerántott, de annál hatékonyabb, és szükség is volt még rá. Bár ezt már nem a Jenkins mű kedvéért, hanem a 19-i fellépésünk miatt kellett megtennünk, mert csiszolni való mindig van. Úgyhogy stílszerűen búcsúztunk el a próbateremtől, hogy 1 hétig ne lássuk hírét, hamvát se. Azt hiszem, megyek pakolni… :)"

"Másfél óra alvás. Bőrönd lemérve, pusztán 15 kg, még vihetek 8 kilót, csak hova férne már be? Kézipoggyász csak 4 kg, szóval jó vagyok. Lehet, hogy az övtáskám nehezebb? Abba aztán minden van, mint a búcsúban…
Még egy gyors tea, valami szendvicsszerűség, és már indulás is. Végigvonszoljuk a bőröndöket a fél városon (remélhetőleg nem felverve senkit), és beindul a nap. Majd alszom utána…"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.