Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2012. Március 26. 00:52, hétfő | Helyi

Fiatal szerzők új folyóirata

Fiatal szerzők új folyóirata

Megjelent a Pentelei Irodalmi Kör Független Folyóiratának első száma
"Városunkban létrejött egy irodalmi kör, Pentelei Irodalmi Kör néven. Ha szabadidődben szívesen írsz verseket, vagy történeteket, itt a helyed!" -

- adta hírül közel egy éve a Pentelei Irodalmi Kör honlapján a felhívást. Telt-múlt az idő és már összegyűlt az ifjú alkotóktól egy szerény, ám de tartalmas kis füzet kiadására elég vers, próza és dalszöveg.

Az új folyóirat elektronikus formában itt olvasható >>


Akik szeretik kézbe is venni az olvasnivalót, azok a József Attila Könyvtárban megtehetik, aki haza is szeretné vinni a füzetecskét, az vásárolhat is belőle a könyvtárban az alkotók szerint meghatározott áron: amennyit neked megér.


"Saját mindennapjaink hősei vagyunk. Fegyverünk és páncélunk szavaink, melyekkel kifejezzük gondolatainkat. Szánk, ami nélkül nem tudnánk csókolni és beszélni. Nem fakadhatnánk őszinte dalra. Kezünk, amivel ölelünk, vagy gyengéden simítunk, amivel új dolgokat hozunk létre, fontos gondolatokat vetünk papírra. Életünk minden szakaszában döntenünk kell, és mi döntünk, hogy tanuljunk, tapasztaljunk. Előre megyünk, de néha visszatekintünk azokra a dolgokra, amiknek talán abban a pillanatban nem volt akkora jelentősége mint most, mikor nagy szükség van rájuk. Reggel felkelünk akkor is, ha a Nap nem kel velünk. Mind hősök vagyunk! Emberek egy hősök nélküli világban!" - Bata Gergő (szerkesztő)

Gratulálunk az alkotóknak, a hősöknek, az embereknek egy hősök nélküli világban... ( Ez egy nagyon szép gondolat Gergő !) Szívesen támogatjuk kezdeményezéseteket, hiszen nagyon fontos tartjuk, hogy a szavakba öntött léleknek is helye legyen, lehessen...


Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:06, péntek | Helyi

Hová tűnt Damon Hill azaz az MSZP?

Hová tűnt Damon Hill?" – röppent a magyar légtérbe 1997-ben egy mára szólássá vált kétségbeesés, amely megihletett bennünket is, ahogy a pesti srác,mint jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt bemutatkozását láttuk.

2019. November 22. 03:03, péntek | Helyi

Cserna: Mire kell két milliárd forint?

A november 21-i közgyűlésről Cserna Gábor a Fidesz helyi elnöke tett fel kérdéseket közösségi oldalán Kétmilliárdos kérdések címmel:

2019. November 22. 02:42, péntek | Helyi

A közgyűlésen történt...

A képviselők módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot a bizottsági ülések és közgyűlések tekintetében többek között oly módon, hogy adott igazolatlan távollétek után mennyivel csökken a tiszteletdíj.

2019. November 20. 14:48, szerda | Helyi

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.