Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2013. November 22. 18:00, péntek | Helyi

Folytatják a harcot a bankok ellen

Folytatják a harcot a bankok ellen

Két sajtótájékoztatót szervezett a Jobbik dunaújvárosi szervezete.

Az első sajtótájékoztatón Pintér Tamás, a párt helyi elnöke a vasművel kapcsolatos helyzetről beszélt. Mint mondta, az MSZP tönkretette, a Fidesz pedig cserbenhagyta az embereket. A Jobbik által elkészített indítványt elutasította a parlamenti bizottság, amelyben a munkahelyek megőrzésére, adókedvezményre tettek javaslatot. A Jobbik országos elnöksége Pintér Tamást kérte fel ara, hogy a 2014-es választáson pártjuk színeiben ő induljon Fejér Megye 4-es számú választókerületének országgyűlési-képviselőjelöltjeként. A helyi elnök hangsúlyozta, azokat szeretné képviselné, akiknek elegük van az MSZP és a Fidesz kormányzásából. Felméréseik szerint a pártjuk a fiatalok körében a legnépszerűbb, a választáson a győzelemért indulnak. Három alappillérjük a közbiztonság, a munkahelyteremtés és az elszámoltatás. Ez utóbbinál példaként említette az adósságcsapdát okozók elszámoltatását. Úgy fogalmazott, hogy legnagyobb erővel csapnak le arra, aki a dunaújvárosiak kárán gazdagodott meg. Itt kapcsolódik össze a másik sajtótájékoztatóval, amikor is november 20-án civilekkel, a Devizahitel Károsultak Körével együtt gyűltek össze a Dózsa György úti posta előtt. Pintér Tamás szerint a kormány cserbenhagyta a legrászorultabbakat, mert a kiterjesztett árfolyamgát sem jelent megoldást, és ők tovább harcolnak a bankok ellen. Bartha Endre devizahiteles jogtanácsadó elmondta, ezen a héten 50 ember teszik meg a feljelentést dr. Polt Péter legfőbb ügyésznek a bankok által elkövetett csalás miatt. A bankok, a behajtók zaklatják a károsultakat. Mint mondta, sokan félnek megtenni a szükséges lépéseket, őket arra buzdítja, hogy van segítség. A sajtótájékoztató után pedig bevonultak a jelenlevők a postára, hogy feladják a feljelentéseiket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.