Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2014. Szeptember 30. 12:06, kedd | Helyi

Kövér László és Dunaújváros

Kövér László és  Dunaújváros

Kampány-időszak van. Ahogy délelőtt Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök, délután Kövér László házelnök látogatott városunkba. Mindketten hangsúlyozták, hogy Cserna Gáborra számítanak polgármesterként.

Míg a délelőtti látogatás célzottan sportcentrikus volt, Kövér László városi vizitálása az új C-szárnyban nagy nyilvánosság előtt, sőt telt házasan zajlott.

Nem véletlen Kövér László látogatása, hiszen informálisan tudni vélik, hogy a házelnök úr szeret városunkba járni, többször tett eleget dr. Dorkota Lajos meghívásának, s valószínűelg ez most sem volt másképp.

Cserna Gábor egy rendkívül összeszedett, logikusan felépített beszéddel alapozta meg a hangulatot. Kitért minden fontos és kiemelkedő eredményre és eseményre a négy éves működése zárszámadásában. Szóba került a város tisztasága mellett a vasmű munkahely megtartása, az adósság elengedés mellett a nagy beruházások. A négy milliárdos kórház, a közel kézmilliárdos belváros, az 1,2 milliárdos Római városrészi felújítások. S mellette a foci pálya, az utak, járdák, terek....

Kövér Lászó a helyi eredmények helyett az országos politikáról beszélt. Elmondta, hogy Cserna Gábor polgármester által elért eredmények önmagukért beszélnek. S hangsúlyozta, hogy a város jövője jó kezekben lenne, ha ő kapná meg a lehetőséget a folytatásra.

Elmondta, hogy itt nem arról van szó, hogyha nem fideszes polgármestert választ a város, akkor nem lesz fejlődési lehetőség. Ez nem a Fidesz módszere, de az vitathatatlan, hogy sokkal könnyebb ügyeket intézni, folyamatokat menedzselni, ha baráti a kormány és a város vezetése között a kapcsolat, s nem ellenséges.

Hangsúlyozta, hogy továbbfolytatódik a rezsi-csökkentés, de most már a vállalati szintet érinti, hiszen eddig a magyar adófizetők pénze, külföldi tulajdonú szolgáltatókat gyarapított. S hogy be kívánják fejezni a devizahitelesek kárpótlásáért indított harcot, s továbbviszik az elképzeléseiket a bankok ellen. Valamint ecsetelte az aktuálpolitikai helyzetet is, kitért arra, hogy a baloldal jobboldali főpolgármester-jelöltet indít Budapestért folytatott kampányban. Humorosan jegyezte meg, hogy Budapest nem végvár, mert az legfeljebb 1944-ban volt utoljára.

Elmondta, hogy a közelgő választás nem csupán a helyi döntéshozók megválasztásáról szól, s arról, hogy Cserna Gábor és csapata folytathatja-e a munkát, hanem visszajelzés a kormánynak is, hogy jó úton járnak-e.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:06, péntek | Helyi

Hová tűnt Damon Hill azaz az MSZP?

Hová tűnt Damon Hill?" – röppent a magyar légtérbe 1997-ben egy mára szólássá vált kétségbeesés, amely megihletett bennünket is, ahogy a pesti srác,mint jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt bemutatkozását láttuk.

2019. November 22. 03:03, péntek | Helyi

Cserna: Mire kell két milliárd forint?

A november 21-i közgyűlésről Cserna Gábor a Fidesz helyi elnöke tett fel kérdéseket közösségi oldalán Kétmilliárdos kérdések címmel:

2019. November 22. 02:42, péntek | Helyi

A közgyűlésen történt...

A képviselők módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot a bizottsági ülések és közgyűlések tekintetében többek között oly módon, hogy adott igazolatlan távollétek után mennyivel csökken a tiszteletdíj.

2019. November 20. 14:48, szerda | Helyi

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.