Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 30. 12:06, kedd | Helyi

Kövér László és Dunaújváros

Kövér László és  Dunaújváros

Kampány-időszak van. Ahogy délelőtt Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök, délután Kövér László házelnök látogatott városunkba. Mindketten hangsúlyozták, hogy Cserna Gáborra számítanak polgármesterként.

Míg a délelőtti látogatás célzottan sportcentrikus volt, Kövér László városi vizitálása az új C-szárnyban nagy nyilvánosság előtt, sőt telt házasan zajlott.

Nem véletlen Kövér László látogatása, hiszen informálisan tudni vélik, hogy a házelnök úr szeret városunkba járni, többször tett eleget dr. Dorkota Lajos meghívásának, s valószínűelg ez most sem volt másképp.

Cserna Gábor egy rendkívül összeszedett, logikusan felépített beszéddel alapozta meg a hangulatot. Kitért minden fontos és kiemelkedő eredményre és eseményre a négy éves működése zárszámadásában. Szóba került a város tisztasága mellett a vasmű munkahely megtartása, az adósság elengedés mellett a nagy beruházások. A négy milliárdos kórház, a közel kézmilliárdos belváros, az 1,2 milliárdos Római városrészi felújítások. S mellette a foci pálya, az utak, járdák, terek....

Kövér Lászó a helyi eredmények helyett az országos politikáról beszélt. Elmondta, hogy Cserna Gábor polgármester által elért eredmények önmagukért beszélnek. S hangsúlyozta, hogy a város jövője jó kezekben lenne, ha ő kapná meg a lehetőséget a folytatásra.

Elmondta, hogy itt nem arról van szó, hogyha nem fideszes polgármestert választ a város, akkor nem lesz fejlődési lehetőség. Ez nem a Fidesz módszere, de az vitathatatlan, hogy sokkal könnyebb ügyeket intézni, folyamatokat menedzselni, ha baráti a kormány és a város vezetése között a kapcsolat, s nem ellenséges.

Hangsúlyozta, hogy továbbfolytatódik a rezsi-csökkentés, de most már a vállalati szintet érinti, hiszen eddig a magyar adófizetők pénze, külföldi tulajdonú szolgáltatókat gyarapított. S hogy be kívánják fejezni a devizahitelesek kárpótlásáért indított harcot, s továbbviszik az elképzeléseiket a bankok ellen. Valamint ecsetelte az aktuálpolitikai helyzetet is, kitért arra, hogy a baloldal jobboldali főpolgármester-jelöltet indít Budapestért folytatott kampányban. Humorosan jegyezte meg, hogy Budapest nem végvár, mert az legfeljebb 1944-ban volt utoljára.

Elmondta, hogy a közelgő választás nem csupán a helyi döntéshozók megválasztásáról szól, s arról, hogy Cserna Gábor és csapata folytathatja-e a munkát, hanem visszajelzés a kormánynak is, hogy jó úton járnak-e.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.