Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2014. Január 31. 21:02, péntek | Helyi
Forrás: Dunaújváros hetilap fotóival

Megvédik a rezsicsökkentést-DSTV-videóval

Megvédik a rezsicsökkentést-DSTV-videóval

Németh Szilárd, a kormány rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője tartott fórumot Dunaújvárosban, a Dózsa moziban január 30-án. A teltházas eseményen a rezsicsökkentés megvédése volt a téma.

A Fidesz életre hívta a Magyar Csapatot, amelyhez mindazok csatlakozhatnak, akik meg szeretnék védeni a rezsicsökkentés eredményeit. Február közepéig 119 helyszínen konzultálnak majd a kormánypárt politikusai a lakossággal a rezsicsökkentésről. Ennek állomása volt a városunkban csütörtökön megrendezett fórum, amelyen elsőként Cserna Gábor polgármester, egyben a Fidesz helyi szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlevőket.
– Folytatni kell a megkezdett munkát, aminek nyomán megszülettek a családtámogatási intézkedéseink és a rezsicsökkentés is. Ám ehhez kell egy csapat, hogy képviseljék a nemzeti érdekeket, hogy sikerre vigyük a közös ügyeinket, és megvédhessük eredményeinket.
A fórumon dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, a kormányhivatalnak rálátása van a rezsicsökkentésre, hiszen a fogyasztóvédelmi felügyelőség szakigazgatási szerve azzal is foglalkozik, hogy tájékoztassa a lakosságot ezekben a kérdésekben, segítsen a fogyasztóknak eligazodniuk a számlákon.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a kormány rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője felidézte, hogy a 2010-es kormányra kerülésükkor az ország a csőd szélén állt. Németh megemlítette az IMF-hitelt, amit a baloldali kormányok vettek fel, és amely az egész lakosságot megterhelte, magas rezsiköltségeket kellett fizetni, miközben elvették a 13. havi nyugdíjakat is. Elhangzott, hogy az ország a gazdaságának helyreállítása közben a Fidesz-kormány visszafizette az IMF-hitelt, alacsony költségvetési hiányt és inflációt ért el, 255 ezer új munkahelyet teremtettek, és megszűnt az unós eljárás az országgal szemben. Ezek mellett a deficitet 3 százalék alá csökkentették az első két évben.
– Ma már 4 millió ember dolgozik, 4 millióan adóznak is az egykulcsos adónak köszönhetően. Támogatjuk a családokat, és újabb rezsicsökkentést hajtunk végre – mondta a fórumon Németh Szilárd.


A képviselő hangsúlyozta, a rezsicsökkentésre azért volt szükség, mert a lakosság nagy része számára már elviselhetetlenek voltak a költségek, a jövedelmekhez viszonyítva Európában nálunk volt a legdrágább a gáz, második legdrágább pedig az áram ára. Mint a moziban ülők hallhatták, 2013-ban a rezsi csökkentésének eredményeként 240 milliárd forinttal maradt több pénz az emberek zsebében. Jelentősen, mintegy 20 milliárd forinttal csökkentek a rezsitartozások is. Idén is tovább csökkentik a kiadásokat.


– Érdemes volt közösen együtt dolgoznunk, jó pályára kerültünk, és az áprilisi választásnak az a tétje, hogy lezárhatjuk-e a baloldali múltat és újra talpra állhat Magyarország – mondta Németh.


A fórumon elhangzott, hogy március 29-re ismét Békementet hirdetnek, hogy a polgári oldal erői megmutathassák, hogy a tömegek a kormány politikáját támogatják.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 15:06, péntek | Helyi

Hová tűnt Damon Hill azaz az MSZP?

Hová tűnt Damon Hill?" – röppent a magyar légtérbe 1997-ben egy mára szólássá vált kétségbeesés, amely megihletett bennünket is, ahogy a pesti srác,mint jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt bemutatkozását láttuk.

2019. November 22. 03:03, péntek | Helyi

Cserna: Mire kell két milliárd forint?

A november 21-i közgyűlésről Cserna Gábor a Fidesz helyi elnöke tett fel kérdéseket közösségi oldalán Kétmilliárdos kérdések címmel:

2019. November 22. 02:42, péntek | Helyi

A közgyűlésen történt...

A képviselők módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot a bizottsági ülések és közgyűlések tekintetében többek között oly módon, hogy adott igazolatlan távollétek után mennyivel csökken a tiszteletdíj.

2019. November 20. 14:48, szerda | Helyi

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.