Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. November 13. 23:18, szerda | Helyi

Nagy Kresz Teszt

Nagy Kresz Teszt

A Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság, a Dunaújvárosi Rendőrkapitánysággal és Dunaújváros Önkormányzatával közösen szervezi idén is a versenyt.

A tavalyi évhez hasonlóan a megmérettetés idén is két fordulóból áll. Először online teszten mérik össze a tudásukat a résztvevők, majd a legjobb 10 tesztkitöltő -amennyiben rendelkezik érvényes “B” kategóriás vezetői engedéllyel - bejut a döntőbe. A döntőt november legvégén rendezik meg.

A közlekedésben nem csak a KRESZ-tudás fontos, ezért idén bekerültek a kérdéssorba vezetéselméleti kérdések is, de a legjelentősebb újítás mégis a döntő lebonyolítása lesz, ahol idén nem csak elméleti tudást mérnek, hanem forgalmi vezetés és szimulátoros feladat is lesz. Ezekkel a szervezők nem ügyességet vizsgálnak, hanem a biztonságos és szabálykövető vezetést.

A 2019. november 11-17. között zajló online teszt elérhetősége a dunaujvaros.hu weboldalon elérhető az első forduló ideje alatt. Erre bárki nevezhet, aki a versenykiírást elfogadja az on-line felületen, majd kitölti a 40 kérdésből álló tesztlapot, amelyre a teszt megkezdésétől számítva 40 perce fog rendelkezésre állni. A döntőbe jutáshoz már feltétel lesz a jogosítvány is.

Ha már verseny, akkor természetesen lesznek nyeremények is! A fődíj a Hankook Tire Magyarország által felajánlott 100.000 Ft értékű gumiabroncs vásárlási utalvány, de a másik két dobogós helyezés mellé is értékes nyeremények járnak.

Idén már nem csak a döntőbe jutottaknak lesz esélyük örülni, hanem az első forduló tesztkitöltői között is sorsolnak ki nyereményt.

A szervezők részéről a verseny célja a nevelés és ismeretterjesztés. Ezért a győztes forgalmi vezetését szakkommentárral ellátva elérhetővé teszi a bizottság a legnagyobb videomegosztó portálon.

Címkék: dunaújvárosi, kresz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.