Városlista
2019. december 9, hétfő - Natália

Hírek

2019. November 13. 23:18, szerda | Helyi

Nagy Kresz Teszt

Nagy Kresz Teszt

A Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság, a Dunaújvárosi Rendőrkapitánysággal és Dunaújváros Önkormányzatával közösen szervezi idén is a versenyt.

A tavalyi évhez hasonlóan a megmérettetés idén is két fordulóból áll. Először online teszten mérik össze a tudásukat a résztvevők, majd a legjobb 10 tesztkitöltő -amennyiben rendelkezik érvényes “B” kategóriás vezetői engedéllyel - bejut a döntőbe. A döntőt november legvégén rendezik meg.

A közlekedésben nem csak a KRESZ-tudás fontos, ezért idén bekerültek a kérdéssorba vezetéselméleti kérdések is, de a legjelentősebb újítás mégis a döntő lebonyolítása lesz, ahol idén nem csak elméleti tudást mérnek, hanem forgalmi vezetés és szimulátoros feladat is lesz. Ezekkel a szervezők nem ügyességet vizsgálnak, hanem a biztonságos és szabálykövető vezetést.

A 2019. november 11-17. között zajló online teszt elérhetősége a dunaujvaros.hu weboldalon elérhető az első forduló ideje alatt. Erre bárki nevezhet, aki a versenykiírást elfogadja az on-line felületen, majd kitölti a 40 kérdésből álló tesztlapot, amelyre a teszt megkezdésétől számítva 40 perce fog rendelkezésre állni. A döntőbe jutáshoz már feltétel lesz a jogosítvány is.

Ha már verseny, akkor természetesen lesznek nyeremények is! A fődíj a Hankook Tire Magyarország által felajánlott 100.000 Ft értékű gumiabroncs vásárlási utalvány, de a másik két dobogós helyezés mellé is értékes nyeremények járnak.

Idén már nem csak a döntőbe jutottaknak lesz esélyük örülni, hanem az első forduló tesztkitöltői között is sorsolnak ki nyereményt.

A szervezők részéről a verseny célja a nevelés és ismeretterjesztés. Ezért a győztes forgalmi vezetését szakkommentárral ellátva elérhetővé teszi a bizottság a legnagyobb videomegosztó portálon.

Címkék: dunaújvárosi, kresz

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 02. 20:49, hétfő | Helyi

Advent a Főtemplomban

Hozzád emelem az én lelkemet, Uram: December 1-jén megkezdődött a dunaújvárosi római katolikus templomokban is az advent (azaz Úrjövet) időszaka.

2019. December 02. 20:44, hétfő | Helyi

5000 forint jön nyugdíjra

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése korábbi döntése szerint, karácsonykor is is 5 ezer forint szociális támogatást nyújt azoknak a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező nyugdíjasoknak.

2019. November 29. 04:25, péntek | Helyi

Így lesz gyerekjáték a gyereknevelés!

Milyen alapszabályokat érdemes lefektetni otthon? Szülőként sok olyan helyzettel találkozhat az ember, amikor elbizonytalanodik, hogy mi lenne a legjobb a csöppsége számára.

2019. November 29. 04:20, péntek | Helyi

Petőfi-csak környezettudatosan

A Petőfi alsó tagozatos kisdiákjaink az idei évben újabb nagy lépést tesznek a környezetvédelem, a fenntarthatóság, az ÖKO-tudatos személetmód kialakításának érdekében