Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2013. Február 04. 08:21, hétfő | Helyi
Forrás: Info Dunaújváros

Nem kell pláza, itt a Dózsa mozi!

Nem kell pláza, itt a Dózsa mozi!

Nem csalás, nem ámítás: valóban, amiről korábban írtunk, valóság lett. Hazánk egyik legkorszerűbb mozijává válik filmszínházunk.

S ennek az egyik legdöntőbb lépése már be is következik, február közepétől már szuperfilmeket nézhetnek a filmrajongók, egészen különlegesen jó minőségben, no és itt helyben.
A Dózsa Filmszínház városunk önkormányzatának hozzájárulásával juthat hozzá ahhoz a vetítőberendezéshez, amely révén a legjobb plázák mellé zárkózik fel képminőségben filmszínházunk.
Szalai Attila, a Dózsa Mozicentrum Kft. egyik tulajdonosa örömmel újságolja, hogy február elején megérkezik az új vetítőgép, s a hónap közepén esedékes sztárfilmeket már itt, helyben, kényelmesen, no és olcsóbban nézhetnek meg az érdeklődők. Így például a Die Hard V-t :


- Most tárgyalunk a forgalmazókkal, szeretnénk, ha az elmúlt időszak szuperprodukcióit újból levetíthetnénk, hogy ne maradjanak le ezekről sem a dunaújvárosiak.


Természetesen az új filmvetítő, amely már 4K minőségű képet biztosít ( 8,8 millió képpont, Szuper HD, egyszerűen zokog megalázottságában tőle a FullHD) , nem csupán a moziélményben jelent többet és jobbat, hanem sok más egyéb változással is jár.


- Új vetítési rend lesz, s teljesen új műsorstruktúrával. Terveink szerint egy bemutató időszakban több film, a lehető legtöbb előadáson lesz látható. A pontos sztruktúrát most alakítjuk ki.


- Mindez mennyivel drágábban?
- Csak kicsit emeljük a jegyárakat, csupán annyival, amennyivel a költségeink növekednek. Szeretnénk, ha megfizethető áron, premier időpontban, csúcsminőségben nézhetnének filmet a dunaújvárosiak és a környékbeliek.
Az üzemeltető nem csupán a városról, hanem a környékbeliekről is beszél, hiszen a pláza színvonalú (vagy jobb) filmvetítésnek „idegenforgalmi” vonzereje is lesz. Legközelebb ugyanis csak Székesfehérváron, Szekszárdon vagy Kecskeméten van hasonló minőségű vetítőhely. Tehát azok, akik nem akarnak addig utazni, azoknak itt van, itt lesz városunk. Egészen belelkesülünk: több ember, több vásárló, több fogyasztás, több pénz… De ne rohanjunk ezzel ennyire előre.
Természetesen az üzemeltetőknek további terveik is vannak. Még egy vetítőhely, új, korszerűbb vászon, számos egyéb program. Tény, ami tény, ha február közepe, akkor nem kell pláza, itt lesz a Dózsa moziban a Die Hard is.


Szeretnétek mozisztárok lenni?
Ehhez kapcsolódik a DMC, az Info Dunaújváros és a www.infodunaujvaros.hu közös játéka, amely révén akár egy egész osztály eljöhet a Die Hard V. vetítésére, s ti lehettek a mozi márciusi reklámarcai.
A feladat: Küldjetek be egy fotót, amin az osztályotok, vagy baráti körötök látható és a képen vagy feliratban vagy háttérben megjelenik a DMC. A képeket feltesszük a www.infodunaujvaros.hu verseny rovatába és a DMC Fb profiljára is, s gyűjtsétek rá minél több szavazatot. A legtöbb szavazatot kapó közösség és legötletesebb megoldást beküldők közül választják ki a mozicentrum vezetői a győzteseket. Beküldési határidő: február 12. cím: info@infodunaujvaros.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.