Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2014. Június 05. 07:23, csütörtök | Helyi

Önként távozhatnak a Dunaferres dolgozók

Önként távozhatnak a Dunaferres dolgozók

Meghirdették az Önkéntes Távozási Programot a Dunaferrnél. Akik önként elmennek a cégtől, azok munkaviszonyuk idejétől függően juttatásban részesülnek.

Az ISD Dunaferr Zrt. a hatékonyság növelése érdekében, az emberi erőforrások további optimalizálását kívánja végrehajtani.

Mezőközy András az ISD Dunaferr Zrt. szóvivője nyilatkozata szerint több kritérium szerepel a programban. A programban nem vehet részt az a munkavállaló, aki bármely nyugdíjazási formára, ill. nyugdíjazási programban való részvételre jogosult lehet. Nem vehet részt továbbá az a munkavállaló, akinek egy évnél hosszabb határozott idejű munkaviszonya van.

Ösztönzőleg felajánlottak plusz négy havi juttatást a Munka Törvénykönyve által előírt díjon felül.

Mucsi Zoltán a Vasas Szakszervezet elnöke szerint voltak, akik már várták ezt a felhívást. Ugyanakkor tart attól, hogy most a jól képzett szakemberek fognak önként távozni.

A távozási szándékot 2014. június 30.-ig kell leadni az illetékes vezetőknél, a döntés több lépcsős, amelyről 2014. július 11.-ig a munkavállalók megkapják a választ.

Az egyösszegű végkielégítése munkaviszonytól függetlenül 1-6 hónapig terjedhet, ehhez jön hozzá a 4 hónap bónusz.

Sokan félnek attól, hogy ez a program egy későbbi elbocsátás előszele. Mezőközy András elmondása szerint ez csak végső esetben következik be. Egyelőre munka átcsoportosítással szándékoznak a hatékonyságot növelni.

Elsősorban a munkahelyek megtartása és a fejlesztés a cél!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.

2020. Július 01. 17:18, szerda | Helyi

Migránsokat fogtak városunknál

A dunaújvárosi rendőrök három, magukat afgán állampolgárnak valló személyt fogtak el.