Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. December 07. 23:11, vasárnap | Helyi

Történet a jóságról és a szegénységről

Történet a jóságról és a szegénységről

Marikának megszületett a kisfia. Gyönyörű, imádnivaló kisbaba. Bár első gyermeke, hihetetlen természetességgel öleli magához.

Nikolász jövetele felborította Marika életét. Várandósága idején elküldték a munkahelyéről, így nem jár neki gyes sem.… Nikolász jövetele felborította Marika életét. Várandósága idején elküldték a munkahelyéről, így nem jár neki gyes sem. Párja magára hagyta. Gondokkal teli volt a babavárás időszaka, s a szülés után is komplikációk léptek fel: vérszegénységgel és tüdőgyulladással került vissza a kórházba. De most már jól vannak.


Marika volt az a kismama, akiről múlt lapszámunkban írtunk. Nagyon sokakat meghatotta a fiatal anya hányattatása, s bizony jó néhányan telefonáltak, írtak, jelentkeztek, hogy lenne, amivel segítenének. Marika minden egyes ajándéknak elmeséli a történetét. A babakocsit egy házaspár hozta, unokájukkal jöttek hozzá, a baba holmikat egy pedagógus, aki maga is egyedül nevelte fel két gyermekét, s tudja, hogy milyen, amikor valami nincs. Ezt a kisvonatot egy önkormányzati tisztségviselő adta neki, az unokája kedvenc játéka volt, tőle kapott 10.000 forintot is. De volt, aki popsi törlőt, ruhákat, pelenkát hozott neki, sőt volt, aki neki is adott ruhákat, hiszen amije volt eladogatta, hogy a kisfiának legyen meg, aminek lennie kell.
Mikor meséli a tárgyak eredetét, könnyes lesz a tekintete: - Tudod, olyanok jelentkeztek, akiknek maguknak sincs sok, és a kicsiből és a kevésből próbálnak adni a másik rászorultnak.
Édesanyjával és öt iskolás testvérével laknak egy kétszobás albérletben. Édesanyja az egyetlen keresője a nagycsaládnak. Csak csodálkozva nézem, hogy ahol ennyi gyerek van, hogyan lehet ekkora rend…
- A bútorok sem a mienk. Ott maradt Perkátán a házban – magyarázza. - Úgy menekültünk el apám elől, mert amikor ivott, rendszeresen bántotta anyámat, ha édesanyám védelmére keltem, akkor engem is megvert. Mikor elmenekültünk, nem tudtunk magunkkal hozni semmit. Ugyan szűkösen vagyunk, de nagyon szeretjük egymást. Sőt a testvéreim szívesen dajkálják az „én szerelmemet” is. Már is elkényeztettük.
Boldogan meséli, hogy van egy kis reménysugár az életükben: - Találkoztam a polgármester úrral is, aki azt mondta, hogy megpróbál segíteni. Sajnos nem tudtam elmenni a megbeszélt időpontra, mert visszakerültem a kórházba, de alig várom, hogy új időpontot kaphassak. Reménykedünk, hátha lesz számunkra valami segítség.
Ahogy beszélgetünk egy kismama közösségi klub képviseletében jelentkezett Kerepesi Betti:
- Olvastuk történetét, s megosztottam a Kismamák  elnevezésű csoportban. Mindenki összeszedte, amije otthon volt. Egyik társunk Svédországból küldött holmikat, de a határon lekapcsolták a csomagot a babahintőpor miatt. Hoztunk nagyobb babaruhákat is, van köztünk lányos is, de azt mondtuk nem baj, majd eladod, van olyan bolt a városban, ahol beveszik, s vehetsz helyette fiúsakat. Hoztunk játékot is, de küldünk meghívót, hogy te is a csoport tagja lehess, így amiben tudunk, segítünk…
Betti hozta kisfiát is, barátnője Iza foglalkozik addig, míg Marikával számba veszik az ajándékokat. Nikolász békésen alszik a kiságyban. Örömmel és izgatottan deríti fel a szatyrok tartalmát. Most látom a fiatalasszony arcán, hogy bizakodik. S remél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.