Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2013. Október 06. 01:59, vasárnap | Helyi

Ünnepel a zeneiskola

Ünnepel a zeneiskola

Ha 60 éve tartó házasságról lenne szó, azt mondanánk, yémántlakodalmát ünnepli a pár. Lakodalom ugyan nincs, de ünnepli jubileumát a zeneiskola.

A MÚLT:
Dunaújvárosban 1953-ban úgy döntöttek, hogy az épülő szocialista városban példamutató értéket kell teremteni a kultúra területén is. Ezért alig pár évvel építésének megkezdése után már zeneiskolája is volt a városnak. Az intézmény első igazgatója Balogh Lászlóné énektanárnő volt. Az iskola feladata első pillanattól kezdve többrétű: az oktatás ellátása mellette a kulturális élet központját alkotni, a zenei ízlést formálni.
A JELEN:
A zeneiskolában a kezdetek óta szinte minden tanszak, illetve hangszer jelen volt, mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb képzést. Mára a lehetőségek csak bővültek, s ez által a tehetségek felfedezése, művelt, zeneértő és zeneszerető gyermekek sokaságának nevelése válik lehetővé. Célunk, hogy a nálunk dolgozó, magasan képzett pedagógusok munkájával gyermekközpontú művészeti nevelést végezzünk. Munkánk során figyelünk a gyermekek egyéni sajátosságaira, kreativitásra, kitartásra, csoportban való gondolkodásra neveljük őket, a művészet eszközein keresztül.

A zeneiskola égisze alatt működik a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány.
A hatvan éve töretlenül vallott működési elvek jelenleg is élnek, Moravecz Attila a zeneiskola jelenlegi igazgatója két éve áll az intézmény élén. Az ő ténykedésének köszönhetően megmaradtak a régi értékek, s létrejöttek újak, melyek a mai kor elvárásainak megfelelve kívánják őrizni a zeneiskola jó hírnevét. Az igazgató életre hívta a - névadónk tiszteletére- Sándor Frigyes nevét viselő díjat, melyet a városban és környékén a zenei életben kimagasló teljesítményt nyújtó felnőtt és diák kap meg minden év áprilisában, a Sándor Frigyes Héten. Neves előadóművészek részvételével az iskola immár három éve rendezi meg az újévet köszöntő gálakoncertet, s nem lesz ez másként 2014 januárjában sem.


Városunk művészeti iskolája, a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, 2013 októberében ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. A jubileumi évet számos rendezvénnyel szeretnénk emlékezetessé tenni, az ott dolgozó zenepedagógusok és az intézmény növendékeinek bevonásával. A sorozat kezdete október 14-e. A jubileumi hét kínálata: hangszerkiállítás, várostörténeti fotókiállítás, a zeneiskola jelenlegi növendékeinek koncertje, a volt növendékek fellépése- akik már elismert művészek ország, sőt világszerte- illetve a művésztanárok ünnepi hangversenye.
Az említett eseményekre az idei tanévben is várunk szeretettel mindenkit! Ünnepeljék velünk a születésnapot!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.