Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2013. Október 09. 20:28, szerda | Helyi

Városháza tér felújítás: Épül a körforgó

Városháza tér felújítás: Épül a körforgó

Elkezdődött a Városháza tér felújítása. Ahogy a kivitelezők ígérték, gyorsan folyik a munka.

Elsőként a Vasmű út – Aranyvölgyi út – Tanács utca találkozásánál létesülő körforgalmi csomópont és parkolók kiépítési munkálataival kezdenek a kivitelezők.
Szeptember végén nekifognak a szakemberek a Városháza tér és a sétány kialakításának, a terület alatt futó közművek kiváltásával, melyek közül a legsürgetőbb a leendő sétány alatt húzodó távhővezeték, hiszen ennek a fűtési szezon megkezdéséig el kell készülnie.


Október folyamán megkezdődik – és várhatóan az év végéig megvalósul – az eddig Anyakönyvi Hivatalként működő Október 23. téri épület részleges elbontása és a megmaradó épületrész Kormányablakká történő átalakítása.
Szintén október folyamán indul el a Polgármesteri Hivatal „C” szárnyának átalakítása, felújítása is. A kiviteli tervek alapájn a teljes modernizálást követően 2014. áprilisában tud végleges helyére költözni az Anyakönyvi Hivatal.
Október közepén a leendő parkolók, a játszótér és a sportpálya területén földmunkákra kerül sor, ezútán a játszótéri kiszolgáló épület kivitelezése 2014. januárjában kezdődik meg.
A jövő évre tolódik, és májusig folyamatosan zajlik a terület tér és útburkolatainak elkészítése, az „utcabútorok- berendezések” kihelyezése, valamint a parkosítás.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 08:42, szerda | Helyi

Május 22-ig ismét lehet avart és kerti hulladékot égetni

A jelenlegi önkormányzati rendelet értelmében a családi házas övezetekben engedélyezett az avar és kerti hulladék égetése.

2021. Április 01. 09:09, csütörtök | Helyi

LAKÁSUKON ÁRULTÁK A KÁBÍTÓSZERT

Egy dunaújvárosi férfit és élettársát fogták el a rendőrök, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószert adtak el több embernek.

2021. Március 02. 00:00, kedd | Helyi

TETTEN ÉRT SZABÁLYSÉRTŐ

A rendőrök elejét vették a tragédiáknak a 7-es számú főúton, Székesfehérvárnál.

2021. Március 01. 12:19, hétfő | Helyi

EMLÉKEZETES SZÜLETÉSNAP

Zétény a harmadik születésnapján rendőrautóval érkezett a ,,munkahelyére”.