Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 26. 22:04, szerda | Helyi

Zöld munkahelyteremtés

Zöld munkahelyteremtés

Schiffer András, a Lehet más a politika társelnöke látogatott városunkba, és Illéssy Istvánnal, országgyűlési képviselőjelöltjükkel sajtótájékoztatót tartottak.

- A miniszterelnök azzal dicsekszik, hogy egy multicéggel új gyárat avatnak Kelet-Magyarországon, az ál-baloldal pedig annak idején egyetlen munkahelyre 19 millió forint állami támogatást adott a Hankook-nak- ezzel kezdte a sajtótájékoztató Schiffer András. Szerinte ez a munkahelyteremtési politika csődtömeg, amely zsákutcába vezet. Mint mondta, az LMP új irányt akar szabni Magyarországnak. - A „zöld munkahelyteremtési” programunkkal, ha felhatalmazást kapunk a választópolgároktól, 4 év alatt 400 ezer új munkahelyet lehet teremteni, amelynek egy része a helyi gazdaságban létesülne, másrészt zöldberuházásokon, épületfelújítási- energiahatékonysági programokkal.
Illéssy István, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a térségben a foglalkoztatás az egyik legfontosabb kérdés. - Ennek a mezőföldi térségnek, ami Dunaújváros és Ercsi között húzódik, kiváló mezőgazdasági adottságai vannak. Fontos szerepet lehetne ennek szánni a helyi gazdaságban. A Duna egy olyan adottság, amellyel az öntözéses gazdálkodást lehetne megoldani, és intenzívebbé tennénk a mezőgazdaságot- magyarázta a jelölt. Hozzátette, szükség lenne a térségben gazdaságfejlesztő projektekre, a helyi vállalkozási közti bizalom erősítésére, és együttműködés kialakítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.