Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2014. Március 26. 22:04, szerda | Helyi

Zöld munkahelyteremtés

Zöld munkahelyteremtés

Schiffer András, a Lehet más a politika társelnöke látogatott városunkba, és Illéssy Istvánnal, országgyűlési képviselőjelöltjükkel sajtótájékoztatót tartottak.

- A miniszterelnök azzal dicsekszik, hogy egy multicéggel új gyárat avatnak Kelet-Magyarországon, az ál-baloldal pedig annak idején egyetlen munkahelyre 19 millió forint állami támogatást adott a Hankook-nak- ezzel kezdte a sajtótájékoztató Schiffer András. Szerinte ez a munkahelyteremtési politika csődtömeg, amely zsákutcába vezet. Mint mondta, az LMP új irányt akar szabni Magyarországnak. - A „zöld munkahelyteremtési” programunkkal, ha felhatalmazást kapunk a választópolgároktól, 4 év alatt 400 ezer új munkahelyet lehet teremteni, amelynek egy része a helyi gazdaságban létesülne, másrészt zöldberuházásokon, épületfelújítási- energiahatékonysági programokkal.
Illéssy István, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a térségben a foglalkoztatás az egyik legfontosabb kérdés. - Ennek a mezőföldi térségnek, ami Dunaújváros és Ercsi között húzódik, kiváló mezőgazdasági adottságai vannak. Fontos szerepet lehetne ennek szánni a helyi gazdaságban. A Duna egy olyan adottság, amellyel az öntözéses gazdálkodást lehetne megoldani, és intenzívebbé tennénk a mezőgazdaságot- magyarázta a jelölt. Hozzátette, szükség lenne a térségben gazdaságfejlesztő projektekre, a helyi vállalkozási közti bizalom erősítésére, és együttműködés kialakítására.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.