Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2012. Július 20. 12:12, péntek | Helyi

Zöld SZTK : gyanúsítottak lettek a képviselők

Zöld SZTK : gyanúsítottak lettek a képviselők

Gyanúsítottként hallgatja ki a Veszprém Megyei Ügyészség azokat a képviselőket, akik az Zöld Sztk ( azaz a II.számú rendelő eladásánál és visszabérlésénél egykoron közreműködtek.

Már legalább egy évvel ezelőtt feljelentést tettek a Zöld Sztk ügyében, most ehhez csatlakozott a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A feljelentést tevők úgy vélik, hogy tisztázatlan körülmények között került eladásra korábban az önkormányzat tulajdonát képviselő II: számú úgynevezett Zöld rendelő.

MTI 2012. június 27., szerda 16:56

"A Jobbik feljelentést tett a dunaújvárosi Szórád Márton utcai egykori SZTK-épület eladása ügyében, és további feljelentések várhatók közműszolgáltató cégekkel kapcsolatos szerződések miatt - hangzott el a párt szerdai sajtótájékoztatóján Dunaújvárosban....

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője szerint a "Zöld SZTK" épülete emblematikus hely, mert jól mutatja, hogy "egy korrupt és adott esetben oligarchákkal is összefonódó városvezetés milyen károkat okozhat egy városnak

..Közölte: a Jobbik az SZTK-épület ügyében az ügyészséghez fordult. A Veszprém Megyei Ügyészség legutóbb arról tájékoztatta őt, hogy a nyomozást meghosszabbítják, mert "olyan kiterjedt a bűncselekmények összessége és olyan régre nyúlnak vissza, hogy ehhez több idő kell".

A nyomozás során most a döntést megszavazó egykori képviselőket rendelte be kihallgatásra a rendőrség. Ezúttal nem tanúként, hanem gyanúsítottként kérik, hogy az eladás és a visszabérlés körülményeiről beszéljenek.

Mint ismeretes a Jobbik azért tett feljelentést, mert Pintér Tamás szerint az SZTK épületét jóval értéken alul vásárolták meg. Olyan értékbecslésre alapozták az eladást, amely hemzsegett a "szarvashibáktól", és az értékbecslőnek nem is volt joga hivatalos értékbecslést készíteni.

Az ügylet még 2004 őszére nyúlik vissza, akkor az önkormányzat 118 millió forintért túladott a Zöld Rendelőn,amit utána a kórház visszabérelt hosszú éveken keresztül.

Ügyvédi körökben általánosan elterjedt információk szerint a Veszprémi Ügyészség hazánk egyik legkeményebb ügyészsége, s nem véletlenül tették meg ott a feljelentők a bejelentést.

A döntést meghozó képviselők gyanúsítottkénti kihallgatása folyamatban van. Egy-egy képviselőt mintegy három órás kihallgatásra rendeli be a hatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 00:00, kedd | Helyi

TETTEN ÉRT SZABÁLYSÉRTŐ

A rendőrök elejét vették a tragédiáknak a 7-es számú főúton, Székesfehérvárnál.

2021. Március 01. 12:19, hétfő | Helyi

EMLÉKEZETES SZÜLETÉSNAP

Zétény a harmadik születésnapján rendőrautóval érkezett a ,,munkahelyére”.

2021. Február 23. 00:00, kedd | Helyi

SZABÁLYTALAN RAKOMÁNYRÖGZÍTÉS MIATT SZŰRTÉK KI A FORGALOMBÓL

A rendőrök megakadályozták a tehergépkocsi továbbhaladását.

2021. Február 19. 08:06, péntek | Helyi

Férfi röplabda Extraliga - Kecskeméti siker Dunaújváros ellen

A Kecskemét vendéglátóként négy szettben kerekedett a Dunaújváros fölé a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának szerdai mérkőzésén.