Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.

Cserna Gábor kitért arra, hogy ellenzéki szerepben a legfontosabb feladata a Fidesznek, hogy kontrollt gyakoroljon a jobbikos Pintér Tamás és többpártból álló szövetsége felett, s elmondta, hogy ezt következetesen meg is fogják tenni.

- Rombolás, kirúgások, megszűnő munkahelyek százai, milliók a haveroknak – ezekkel a címszavakkal kezdte sajtótájékoztatóját.

Elsőként megköszönte, hogy rá és a Fideszre szavazott közel nyolcezer polgár, a választáson részt vettek több mint 40 százaléka:

- Ilyen magas támogatást a helyi Fidesz még soha nem kapott a rendszerváltás óta, igazolja ez azt is, hogy a többi párt elvektől független összefogása tudta csak elhódítani a város irányítását

Majd Pintér Tamás új városának első 30 napját értékelte.

A város üzemeltetése gyakorlatilag leállt, s mindenért csak a visszafele mutogatás zajlik.

A „rajtások”a kampány alatt harcot folytattak a Vasmű úti fákért. Kiemelte, hogy Szántó Péter még tüntetést is akart szervezni a megmentésükért, majd amikor kidőlt egy fa, akkor nekiálltak ésszerűtlenül irtani, nem is gondolkozva a beteg állomány megmentésén.

A város költségvetéséről hangsúlyozta, hogy október 13-án még több mint kétmilliárd forint volt a város számláján, mely a napi működtetésre szolgáló összeg volt, nem pedig fejlesztési vagy pályázati pénz. Tehát nem úgy adta át a várost, ahogy annak idején ő pont átvette, csődhelyzetben. ( Nagyon sok akkori döntéshozó és felelős most visszatért a Rajtás fiúkkal ismét pénzt költeni)

Elmondta, hogy elkezdődtek a nagy költekezések. Elsőként a saját pénzüket rendezték. Az új vezetésben, akinek nem jutott több mint 700 ezer forintért alpolgármesteri szék, azoknak tanácsnoki vagy 2-3 bizottság elnöki széket adtak, így csak fel tudták tornázni 400 ezer forint fölé mindegyikük jövedelmét. Rávilágított arra is, hogy Pintér Tamásék nem voltak képesek az elmúlt hónap alatt városvezető gyülekezetként viselkedni. Folyamatosan úgy tesznek, mintha ellenzékben lennének még mindig, pedig nekik a várossal kellene foglalkozni, az ellenzéki szerepet majd a Fidesz betölti a közgyűlésben, a piacon, az utcai beszélgetésekben és a sajtóban.

Szót ejtett arról is, hogy a választási kampányban a vasmű kapcsán államosításról beszélt az akkori ellenzék és a vasgyár menedzsmentje, ami csak pánikkeltés volt. Mint mondta jól halad kormányunk tárgyalása a Dunaferren belüli nemzeti tulajdon megszerzése érdekében. Ezzel lehetőség lesz a környezetvédelmi kérdések érdemi kezelésére is.

- Egy dolguk van: a rájuk szavazók táborának érdekeit kiszolgálni ellenzékből, de kemény következetességgel, amiről havonta tájékoztatni fogjuk majd a lakosságot.-- természetesen a tájékoztatón nem jelent meg a városvezetéshez közelálló média.

Címkék: Cserna, sajtó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.