Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 02. 10:17, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Portik-Laborc - Kósa: egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek

Portik-Laborc - Kósa: egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek

Kósa Lajos szerint "politikai bűnözők vannak a szocialisták között", s amíg ezt az MSZP nem tisztázza, addig nem lehet demokratikus és "normális" pártnak tekinteni. "Egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek" - mondta a Fidesz alelnöke csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A fideszes országgyűlési képviselőt, Debrecen polgármesterét annak kapcsán kérdezték, hogy az M1 szerda esti Híradójában - egy a birtokukba került három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumra hivatkozva - azt közölték: Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója állhatott a Kósa Lajos ellen a 2010-es országgyűlési választások előtt indult lejárató akció mögött.
Egy hónappal a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy NBH-sok (Nemzetbiztonsági Hivatal) kényszerítették a szöveg felolvasására. Az ügyben nyomozás is indult, amelyet felfüggesztettek. Az ügy aktáit idén februárban újra elővették - mondták el a hírműsorban.
Bagoly Bettina szóvivő, Fővárosi Főügyészség a Híradónak azt mondta: "az ügyben kényszerítés bűntettének gyanúja miatt időközben újraindult nyomozás április 26-ától fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik. Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztálya folytatja, jelenleg ismeretlen tettes ellen".
Kósa Lajos a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a felvételen látható emberrel soha nem találkozott, nem is ismeri. Kósa Lajos szerint látszik a felvételen, hogy kényszer hatására készült el.
"A szándék kétségtelen, a kivitelezés nagyon amatőr" - jegyezte meg. Kijelentette: kiderült, hogy egy maffiabaloldal van Magyarországon, amelynek tagjai minden eszközt, "csalást, lopást" igénybe vettek, hogy megtartsák hatalmukat.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során