Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. November 11. 20:17, csütörtök | Helyi

Pórul járt üzemanyag-tolvaj

Pórul járt üzemanyag-tolvaj

Mint arról korábban hírt adtunk ma kora délután baleset történt a 6-os főúton, ami miatt a főút forgalmát több órára az M6-os autópályára terelték a rendőrök. Kiderült, a személygépkocsiban ülő férfi – aki a balesetet megelőz

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére 13 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy az egyik adonyi benzinkútról egy Mercedes sofőrje tankolást követően fizetés nélkül elhajtott. A töltőállomás kameráján rögzített felvétel alapján a bejelentő az ügyeletesnek az autó típusán kívül még a rendszámát is be tudta diktálni. Így az ügyeletes már ennek alapján adta ki a közterületen lévő állománynak a körözést. Az ügyeletes rádióforgalmazása még tartott, amikor Rácalmás belterületén a rendőrök felfigyeltek a keresett Mercedesre.

Azonnal megkülönböztető fény – és hangjelzést adtak, hogy megállítsák, de a gépkocsiban ülő férfi továbbhajtott a 6-os főút felé. A rendőrök utána eredtek, de a férfi a gázra lépve nagyobb sebességre kapcsolt, és megpróbálta növelni előnyét. Eközben több gépkocsit is megelőzött, ezzel a szemből érkezőket kitérésre és megállásra kényszerítve. Amikor a Mercedes a 6-os főúti felhajtóhoz ért, a sofőr észlelve, hogy a felhajtón több autó is várakozik, hogy kiforduljon a főútra, a lehajtóra hajtott, ahol szintén több autó csak vészfékezéssel tudta elkerülni a Mercedes-szel való ütközést. A 6-os főútra kis ívben történő balra-kanyarodása után azonban frontálisan összeütközött egy Dunaújváros felől szabályosan közlekedő kisteherautóval.

Az ütközést követően a rendőrök azonnal mentőt és tűzoltót kértek a helyszínre, mert a sofőr nagyon fájlalta a lábát, és beszorult az autóba. A rendőröknek azonban még az ő kiérkezésük előtt sikerült kiszedniük a kocsiból. Később kiderült, nem sérült meg a balesetben. Így a mentő nélküle tért vissza a dunaújvárosi kórházba.

A gépkocsi ellenőrzése után megállapítást nyert, hogy az arra feltett rendszámot egy Fiat Polskira adták ki. A rendőrök a kocsi csomagtartójában megtalálták a Mercedes eredeti rendszámtábláját.

Az autó utasteréből előkerült egy kilenc centiméter pengehosszúságú kés is, mely közbiztonságra különösen veszélyes eszköz lévén lefoglalásra került ugyanúgy, mint a bűncselekményhez használt gépkocsi is.

A 32 éves érdi férfit így a rendőrök előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol jelenleg is folyamatban van gyanúsított kihallgatása. A lopáson és az egyedi azonosító jel meghamisításán túl a rendőrök vizsgálják az általa elkövetett közlekedési szabályszegéseket is.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt - 14 óra 50 perctől 16 óra 30 percig - a főút forgalmát a rendőrök az M6-os autópályára terelték. Fél ötkor fél pályán indulhatott meg a forgalom a főúton. 17 óra 15 perckor állt vissza a rend a 6-os főúton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.