Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Május 13. 09:58, péntek | Helyi
Forrás: DO

Pünkösdre pénz jött a nyugdíjasoknak

Pünkösdre pénz  jött a nyugdíjasoknak

Cserna Gábor polgármester sajtótájékoztatón jelentette be,hogy pünkösdkor is egyszeri, ötezer forintos támogatásban részesítik városunk nyugdíjasait, összesen mintegy hatvan millió forint értékben.

Az önkormányzat szociális rendelete alapján mindazon nyugdíjszerű ellátásban részesülő, dunaújvárosi lakcímmel rendelkező lakos kapja meg a pénzt, akinek nyugdíja nem haladja meg a 199.500 forintot. A posta már megkezdte a pénz kézbesítését a mintegy tizenkétezer érintetteknek. A támogatást nem kell külön kérvényezni, a rendelet értelmében minden jogosultnak kézbesítik május 20-ig. Aki mégsem kapná meg, mert például az összesítéskor még nem szerepelt a nyugdíjfolyósítási intézet nyilvántartásában, azok június 1-30. között jelezhetik a hivatal szociális osztályán.

Cserna Gábor polgármester arról is beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak a város nagyvállalatainak vezetésével, úgy mint a Ferrobeton Zrt., a Hamburger Hungária Kft., az ISD Dunaferr Zrt., vagy a Hankook Tire Magyarország Kft. A közelmúltban hatvan millió forint támogatásban részesült a Body Fashion Magyarország Kft. Mint mondta, amikor bajba került a cég, Szepesi Attila gazdasági alpolgármesterrel dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőhöz fordultak, hogyan lehetne a foglalkoztatást biztosítani. Cserna Gábor hangsúlyozta, többször tárgyalt már az új vezetővel, a hatvan millió forintos támogatásnak tulajdonképpen egy feltétele volt, az, hogy vállalja a jelenlegi foglalkoztatási, dolgozói létszámot a cég.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.