Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 02. 08:16, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Puskás Ferenc megelőzte korát - 90 éves született

Puskás Ferenc megelőzte korát - 90 éves született

Puskás Ferenc megelőzte korát tehetségével, szorgalmával és játékintelligenciájával -

mondta Hencsei Pál olimpiatörténész az M1 aktuális csatorna szombati műsorában, a 90 éve, 1927. április 1-jén született Puskás Ferencre, minden idők legjobb magyar labdarúgójára emlékezve.

A szakértő hozzátette: a Puskás Ferenc által irányított Aranycsapat évekig veretlen volt. Közvetlenül az 1956-os forradalom előtt is négy, idegenben játszott válogatott mérkőzést megnyertek, ennek ellenére a magyar sportvezetés már korábban eldöntötte, hogy nem vesznek részt a melbourne-i olimpián.

Világhírét a Spanyolországban elért eredményei még inkább megerősítették. Két évig el volt tiltva, már öregnek tartották, és el is hízott, de mindent elkövetett, hogy bekerüljön a Real Madrid csatársorába, és ez rövid időn belül sikerült is - emelte ki Hencsei Pál.

A Real Madridban olyan eredményeket ért el, amelyek máig a legkiemelkedőbbek, emiatt az egész világon ismerik, mint magyart, és a leghíresebb futballisták egyikét - hangsúlyozta az olimpiatörténész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.