Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Szeptember 29. 11:10, vasárnap | Helyi

Rácalmás - tökön tök

Rácalmás - tökön tök

Vessenek meg, én egyáltalán nem szeretem a tökfesztivált, sőt az almavirág fesztivált sem, ráadásul a városnapot sem. Meg semmi ilyesmi népünnepélyt, ami már rég nem arról szól, hogy egy közösség jól érezze magát .

Lehet, hogy valaha ez így volt, de mára már elvesztette a lényegét, s egy kirakodóvásár, egy vurstli és egy felkapott búcsú öszvérévé vált.

Rácalmás pedig kirakatfaluvá ( bocs :várossá) vált , ahol az itt élőknek csak az a dolguk, hogy ezeken a ünnepeken etessék, itassák, parkoltassák, szórakoztassák az idevetődőket. Én jó három kilométerre a rendezvénytől bizton hallottam tegnap este Vikidált, de tényleg, ki se kellett mozdulnom, úgy üvölthettem a rockerrel, hogy Árpád népe, hej...

Miután megcsodáltam még délelőtt, hogy az iskolások tanórán tökkompozíciókat gyártottak, hogy hosszú sorban álltak a népek, hogy töklámpásokat csinálhassanak a városi tökföld terméséből, amelyet önkénteseknek kellett felhasogatni, s másik önkénteseknek kellett fogót rá adni, míg más önkéntesek délelőttre már 20 kiló lisztből gyúrták a kelt tésztát, amit más önkéntesek eladtak. Míg következő önkéntesek tereltek, útba igazítottak, szórólapoztak...

Hogy akkor ki szórakozott Rácalmáson? Hát a dunaújvárosiak és a környékbeliek. Rácalmáson a rácalmásiak azért dolgoznak,hogy a dunaújvárosiak jól érezzék magukat. Ez ám a nagyvonalúság.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.