Városlista
2019. december 8, vasárnap - Mária

Hírek

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.

Az előzmény, hogy a Magyar Kormány még tavalyelőtt novemberben döntött a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia tervezett beruházásának a támogatásáról. Amelynek célja a hazai kézilabda utánpótlás, nevelés biztosítása érdekében egy bentlakásos iskolai oktatást is nyújtó Kézilabda Akadémia jöjjön léte városunkban. A kormánydöntés jogutódja később az Emberi Erőforrások Minisztériuma lett és evégett sor került a támogatási szerződés módosítására.

Miután a támogatás feltételei részben módosultak, szükségessé vált az EMMI és Dunaújváros önkormányzata közötti támogatási szerződés újabb (2- számú) módosítása, amelyre haladéktalanul sort kerített rendkívüli közgyűlés összehívásával Cserna Gábor polgármester. A közgyűlés vita nélkül megszavazta a módosítást, amelynek lényege, hogy az idei támogatási összeg 1 milliárd 985 millió forint. A beruházás támogatása összesen pedig 5 milliárd 971 millió forint. A beruházás végső határideje 2021. december 31.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 02. 20:49, hétfő | Helyi

Advent a Főtemplomban

Hozzád emelem az én lelkemet, Uram: December 1-jén megkezdődött a dunaújvárosi római katolikus templomokban is az advent (azaz Úrjövet) időszaka.

2019. December 02. 20:44, hétfő | Helyi

5000 forint jön nyugdíjra

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése korábbi döntése szerint, karácsonykor is is 5 ezer forint szociális támogatást nyújt azoknak a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező nyugdíjasoknak.

2019. November 29. 04:25, péntek | Helyi

Így lesz gyerekjáték a gyereknevelés!

Milyen alapszabályokat érdemes lefektetni otthon? Szülőként sok olyan helyzettel találkozhat az ember, amikor elbizonytalanodik, hogy mi lenne a legjobb a csöppsége számára.

2019. November 29. 04:20, péntek | Helyi

Petőfi-csak környezettudatosan

A Petőfi alsó tagozatos kisdiákjaink az idei évben újabb nagy lépést tesznek a környezetvédelem, a fenntarthatóság, az ÖKO-tudatos személetmód kialakításának érdekében