Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.

Az előzmény, hogy a Magyar Kormány még tavalyelőtt novemberben döntött a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia tervezett beruházásának a támogatásáról. Amelynek célja a hazai kézilabda utánpótlás, nevelés biztosítása érdekében egy bentlakásos iskolai oktatást is nyújtó Kézilabda Akadémia jöjjön léte városunkban. A kormánydöntés jogutódja később az Emberi Erőforrások Minisztériuma lett és evégett sor került a támogatási szerződés módosítására.

Miután a támogatás feltételei részben módosultak, szükségessé vált az EMMI és Dunaújváros önkormányzata közötti támogatási szerződés újabb (2- számú) módosítása, amelyre haladéktalanul sort kerített rendkívüli közgyűlés összehívásával Cserna Gábor polgármester. A közgyűlés vita nélkül megszavazta a módosítást, amelynek lényege, hogy az idei támogatási összeg 1 milliárd 985 millió forint. A beruházás támogatása összesen pedig 5 milliárd 971 millió forint. A beruházás végső határideje 2021. december 31.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 21:55, kedd | Helyi

Jól jártunk a mozi új üzemeltetőjével? Nézzük a jegyárakat.

Hamarosan újra nyit a mozi, s ez nagyon jó dolog. Még akkor is, ha számtalan botrány kisérte az üzemeltető kiválasztását. De az is érdekes, hogy más építette fel és más avatja fel. De most nem erről lesz szó.

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.