Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.

Az előzmény, hogy a Magyar Kormány még tavalyelőtt novemberben döntött a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia tervezett beruházásának a támogatásáról. Amelynek célja a hazai kézilabda utánpótlás, nevelés biztosítása érdekében egy bentlakásos iskolai oktatást is nyújtó Kézilabda Akadémia jöjjön léte városunkban. A kormánydöntés jogutódja később az Emberi Erőforrások Minisztériuma lett és evégett sor került a támogatási szerződés módosítására.

Miután a támogatás feltételei részben módosultak, szükségessé vált az EMMI és Dunaújváros önkormányzata közötti támogatási szerződés újabb (2- számú) módosítása, amelyre haladéktalanul sort kerített rendkívüli közgyűlés összehívásával Cserna Gábor polgármester. A közgyűlés vita nélkül megszavazta a módosítást, amelynek lényege, hogy az idei támogatási összeg 1 milliárd 985 millió forint. A beruházás támogatása összesen pedig 5 milliárd 971 millió forint. A beruházás végső határideje 2021. december 31.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

2019. Szeptember 28. 08:50, szombat | Helyi

Itthon vagy! - Dunaújvárosban

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét megtelik élettel a Városháza tér! Szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap az idei évben is szeretettel várják az érdeklődőket a meghirdetett programokra!

2019. Szeptember 24. 07:39, kedd | Helyi

FOLYTATÓDIK A SZENNYVÍZBERUHÁZÁS ÉSZAK-ÉS KÖZÉP-DUNÁNTÚLON

Hosszas előkészítéseket követően 2019 tavaszán indult az „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2.” elnevezésű projekt.