Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 19. 14:02, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Rátörték az ajtót a dílerekre - VIDEÓ

Rátörték az ajtót a dílerekre - VIDEÓ

Kábítószerkereskedő-hálózatot számoltak fel a rendőrök.

Többhónapos nyomozás eredményeként térképezett fel egy főként külföldiekből álló drogterjesztő bandát a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya és a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság. A megalapozott gyanú szerint a társaság külföldről beszerzett kokaint és marihuánát árult Budapesten, főleg az egyikük által üzemeltett szórakozóhelyen.

Az NNI nyomozói mostanra gyűjtöttek össze annyi bizonyítékot, hogy 2020. szeptember 15-én délután egyszerre üthettek rajta a banda tagjain. Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a VII. kerületben, az utcán fogták el a TEK műveleti egységének segítségével. Két nigériai állampolgáron a KR Bevetést Támogató Osztályával ütöttek rajta egy közeli lakásban. A gyanúsítottak a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén, de a rendőrök gyorsabbak voltak, és megakadályozták. Két további, menekülni próbáló gyanúsítottat szintén az utcán fogtak el az NNI nyomozói. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát még tisztázzák.

A dílerektől összesen mintegy 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le. A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.
A KR NNI jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vette őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság szeptember 18-án elrendelte. A kábítószerelosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni