Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Április 07. 22:56, csütörtök | Helyi

Reggeli a polgármesterrel

Reggeli a polgármesterrel

Orbán Viktor miniszterelnöknek is köszönhetően, már hagyománnyá vált és nagy népszerűségnek örvendő sajtóreggelire invitálta Cserna Gábor polgármester, a dunaújvárosi média képviselőit a mai napon

A gondolatébresztő találkozón számos hangsúlyos, Dunaújvárost potenciálisan versenybe hozó ötlet került „terítékre”, többek között, hogy miként tudunk ráerősíteni azon helyi értékeinkre, melyekről tudunk és beszélünk ugyan, de nem aknázzuk ki az általuk adott lehetőségeket. Dunaújváros nem pusztán egy „szocreál iparváros” – hangsúlyozta Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester. Az ország több megyei jogú városával összehasonlítva, mind a sport, mind a szabadidős tevékenységekre lehetőséget biztosító zöld felületek nagysága, a gyönyörű Duna-partunk, a széleskörű vállalkozások palettája, az innen elszármazó neves és tehetséges alkotók, a lokálpatrióta szívű városlakók, akik sokat tesznek Dunaújváros előrehaladásáért, mind olyan érték, melyet erősítenünk kell, és melynek hangot kell adnunk országos vonatkozásban is.

Cserna Gábor polgármester úgy véli, szélesebbre kell nyitni kapuinkat, és meg kell hallgatnunk az építő jellegű kritikákat. Hisz Dunaújvárosról kialakult kép is hosszú idő alatt körvonalazódott a köztudatban, és bár hosszú az út is, mi előttünk áll, de úgy érzi, jó az irány. Ahhoz pedig, hogy mindez a gyakorlatban is formát ölthessen, szakemberekből álló csoportot kell felállítani, akik rávilágítanak és ráerősítenek az országos köztudatban is, Dunaújváros nemcsak nevében új, de képes is a megújulásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.