Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 19. 16:50, kedd | Helyi

Rémhírkeltés a kórházról

Rémhírkeltés a kórházról

Egy félévtizeddel ezelőtti - azóta már elvetett - előterjesztést vett elő néhány médium, valószínűleg nem véletlenül. Tény az, hogy az egészségügyi ellátás mimősége mindannyiunk számára nagyon fontos .

Ez az, amelynek szűkítése, elvonása mindenkit érint. Így amikor a vidéki kórházi osztályok megszüntetését vette elő néhány sajtótermék, kitört mindenkit a frász. Pedig... Mindezekből az az egy igaz, hogy korábban előkészület alatt volt egy centralizációs tervezet, amely más jóval korábban le is került a düntéshozók asztaláról. Sőt, éppen ellenkező eredményhez vezett: a visszafejlesztéssel ellenkező döntések és fejlesztések születtek jónéhány dunaújvárosi kórházi osztályon. Nem csupán megőrizték a függetlenségüket, hanem megyei kórházi specifikusságot is elértek, akár a felszereltség, akár az elvégzett beavatkozások területén.

Tehát a hír úgy igaz, hogy egy messzi-messzi galaxisban volt egy elképzelés... A többiből egy szó sem.

Ezt erősítette meg Mészáros Lajos a kórház főigazgatója közleményében:

A jövőben is zavartalanul folytatódik az egészségügyi ellátás a Szent Pantaleon Kórházban.

Az Index hírportálon és más sajtóorgánumokban 2019. november 18-án megjelent „Több kórház aktív ellátását szüntetné meg a kormány” című írásra a Szent Pantaleon Kórház az alábbiakat teszi közzé a lakosság megnyugtatása érdekében:

A sajtó által leközölt hír egy több évvel ezelőtt készült munkaanyag, mely kórházunk vonatkozásában ellenkező előjellel került idézésre. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától nyert információ alapján jelenleg nincs olyan előterjesztés, amely a cikkben megjelent intézkedési tervet tartalmazná.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az infektológiai, szemészeti, urológiai és gyermek fül-orr-gégészeti ellátás továbbra is zavartalanul folyik a Szent Pantaleon Kórházban. Az említett szakmák a korábbi munkaanyagban is úgy kerültek nevesítésre, miszerint ezeket a Szent Pantaleon Kórházban kiemelt szinten végzik, részben megyei szintű ellátást nyújtva.

Jelenleg tehát nincs a sajtóban említett reformintézkedésekről szóló tervezet. Köszönhetően a Szent Pantaleon Kórház elhelyezkedésének, struktúrájának, a magas szinten folyó ellátásnak, nem várható ilyen fokú változás a dunaújvárosi kórházat illetően.

Címkék: kórház, szemészet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.