Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Augusztus 04. 17:20, kedd | Helyi

Rendkívüli közgyűlés, 16 döntés

Rendkívüli közgyűlés, 16 döntés

Fport támogatás, terítéken az Energo.hőterm, fejlesztések

Módosította a közgyűlés helyi szociális rendeletét az idevonatkozó országos törvényváltoztatásainak megfelelően és több helyi intézmény esetében fogadott el új alapító okiratot, ugyancsak országos szabályozáshoz (például közalkalmazotti jogviszoyn megszüntetése) igazodva.

Döntöttek sport-támogatásokról.

Sokakat érinthet a sportpályázatra benyújtott alapítványi támogatási kérelmek önkormányzati támogatásának elbírálása, ami közgyűlési hatáskör. A Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány 750.000,- Ft., a Kőrösi Diákalapítvány 200.000,- Ft., a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány 500.000,- Ft., a Dunaújváros Utánpótlás Sportjáért Alapítvány 1.000.000,- Ft éa a Petőfis Tanítványainkért Alapítvány 100.000,- Fr, támogatásban részesül.

A közgyűlés a DVG Zrt. által üzemeltetett Radari Sporttelep használatára bruttó 7.620.000,- Ft támogatást biztosít a Dunai Ökölvívó Sportegyesület, a Dunaújvárosi Amerikai Futball Sportegyesület, valamint a Dunaújváros Utánpótlás Futball Klub Sportegyesület részére azzal, hogy a Dunai Ökölvívó Sportegyesület nem rendelkezik kizárólagos használattal a Nyers László Küzdősport Centrumban.

Terítéken az Energo-Hőterm Kft. ügye

Már többször is szerepelt az Enero-Hőterm Kft. a közgyűlés előtt. Legutóbb ismét nem fogadta el a testüllet a hőtermelő cég 2018. évi beszámolóját. Új fejlemény, hogy Busi Éva, a cég ügyvezetője lemondott, a cégnek rendkívüli taggyűlést kell tartania. A közgyűlés hosszú és részletes utasításokat tartalmazó útmutatást hagyott jóvá a cégben az önkormányzatot képviselő tagja számára, hogy mely kérdésekben miként szavazzon. Többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy a DVCSH Kft. többségi tulajdonosa (mármint a DVG Zrt.) és érje el, hogy a DVCS Kft. lápjen be a hőszolgálzatási szerződésbe,(mert a városi távjőszolgáltatás közfeladat), ugyanakkor ne lépjen be az Energo-Hőterm Kft.szerződésrendszereibe, mert az meg veszélyeztethetné a távhőellátást.

Fejlesztés Kulcson és a múzeumban

Kulcs elkészíttette a településfejlesztési koncepcióját és a településrendezési eszközeit. A településfejlesztési koncepcióról, az integrált területfejlesztési stratégiáról és a településrendezési
eszközökről, a vonatkozó kormányrendelet előírásainak megfelelően elkészíttette az egyeztetési anyagot,városunknak, amellyel kapcsolatban kérte véleményét. Dunaújváros közgyűlése Kulcs településfejlesztési eszközeinek egyeztetési anyagát elfogadta, de az egyeztetési folyamatban továbbra is részt kíván venni.

Dunaújváros TOP-6.1.4-16-DU1-2018-00002 számú „Intercisa
Múzeum fejlesztése” cimű pályázata támogatást nyert. A feladatra az
önkormányzat 3 cégtől kért ajánlatot. A legkedvezőbbet a GUBAHÁMORI Kft tette ezért vele köt szerződést az önkormányzat
A vállalási ár bruttó 16 millió 550 ezer forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.