Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2020. Szeptember 26. 17:06, szombat | Helyi

Rendkívüli közgyűlés 29-én, kedden 10 órakor

Rendkívüli közgyűlés 29-én, kedden 10 órakor

Program szerint a testület nyílt ülése 11 ügyről tárgyal és dönt. Egyik a a sportlétesítmény-használat támogatási rendszerének a módosítása, kettő a DKKA kézilabda-akadémia elszámolása és t ámogatása.

Terítékre kerül a továbbiakban a DVG Zrt javadalmazási szabályzata, a közérdekű munkára vonatkozó szabályozás módosítása. Téma lesz a volt Bánki iskola villámvédelmének új megoldása, az élményfürdő működtetésére vonatkozó szerződés meghosszabbítása, az önkormányzati vagyon- és felelősségbiztosítás következő évi módja, egy ipari parki terület hasznosítása

A „Dunai Limes turisztikai fejlesztése” című projektben városunk is részt vesz konzorciumi tagként. A projekt két éve közel fél milliárd forint értékű támogatást nyert. A megvalósíthatósága érdekében városunk elkészíttette a szükséges engedélyezési terveket. Szükség vált tájépítészeti rekonstrukció tervre, a látogató-központ és római kőtár engedélyezési tervére és az ingatlanon fekvő kis léptékű raktár épület bontási tervének felülvizsgálatára. Mindezek után a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya megküldte a “Dunai Limes turisztikai fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárás megindítására vonatkozó tanúsítványát, amelynek birtokában már megindítható az eljárás. A közgyűlés feladata most a közbeszerzési eljárás megindítása.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 16. 07:18, péntek | Helyi

Dunaferr: botrányos a helyzet

A Vasmű krízishelyzete továbbtart. A cégvezetés vagy annak képviselői nagyvállalathoz nem épp illendő stílusú közleményben kérték, hogy ne nyilatkozzon Cserna Gábor és az MSZP sem a vállalat helyzetéről.

2020. Október 15. 20:00, csütörtök | Helyi

Az októberi közgyűlés főbb döntései

A pentelei főtérről áttelepítendő a szovjet emlékmű, kollégiumból rendőrlakások, lesz Borovszky Ambrus eméékpark.

2020. Október 12. 13:08, hétfő | Helyi

Pintér Tamás csütörtök délelőttre összehívta városunk közgyűlését

A szokottnál kevesebb téma szerepel az október 15-én esedékes közgyűlésen. Rendeződhet a kertváros kollégium jövője. Módosul több háziorvosi körzet szerződése, Új tagokat választanak egy területcserét előkészítő bizottságba.

2020. Október 02. 09:54, péntek | Helyi

Folytatódik a lomtalanítás Dunaújvárosban

Ezúttal a Béke városrészben folytatódik a lomtalanítás.