Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

Az idén október 3-ra összehívott rendkívüli közgyűlést, amely végül 9 előterjesztés végére tett pontot, Gombos István alpolgármester vezette.

Elsőként a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia kollégium épülete kiviteli terveinek elkészítéséről és kivitelezéséről döntött a testület. Az előzetes ajánlatkérésre két érvényes ajánlat érkezett, Közülük a kedvezőbb ajánlatot a fővárosi Realpin Kft. nyújtotta be, A vállalási ár bruttó 1 milliárd 484 millió forint. Az előterjesztés szövegéből az is kiderül, hogy a beruházás különálló része a kollégium felújítása és bővítése, valamint az új kézilabdacsarnok felépítése a meglevő csarnok teljes elbontásával. Mivel az egész beruházás kormányzati támogatása most szeptemberben vált véglegessé, újból módosította a közgyűlés a lebonyolításban közreműködő DVN Zrt. javadalmazását.

Azért, hogy városunkban a hétvégi felnőtt- és gyermek-háziorvosi ügyeleti ellátás folyamatosan biztosított legyen, a közgyűlés döntött ajánlatkérések meghirdetéséről. A jelenlegi ügyeleti rendszer szerződése ugyanis a jövő év elején lejár,

A város 5. számú (technikumi) háziorvosi körzet rendellenes működését azonnali szerződésbontással kénytelen volt megszüntetni a közgyűlés. Azönkormányzat 2017. január közepén kötött szerződést dr. L. Attilával az 5. számú háziorvosi körzet orvosi feladatainak ellátására. Az első gond idén nyáron a szabadságolási időszakban jelentkezett, mert az 5, körzet orvosa elérhetetlenné vált. Később dr. L, Attila két ízben is rosszullétre hivatkozva nem végezte a munkáját, pontosabban a második alkalommal lehetetlen volt vele a kommunikáció. Mentőt hívtak hozzá, és kórházba vitték két alkalommal. A kórházból gyógykezelés igénybe vétele nélkül még aznap távozott mindkét esetben. Kiderült az is, hogy a praxis anyagi ügyei az utóbbi időben rendezetlenek. Mindezek miatt a betegellátás érdekében a közgyűlés a korábbi szerződés azonnali megszüntetéséről döntött. Azt is megszavazta a testület, hogy a körzetben helyettesítést vállaló orvossal. Ápolóval kössön megállapodást az önkormányzat a kormányhivatallal egyeztetve a betegellátás biztosítása érdekében.

A Hegyekalja utca Alsó Duna-parti út feletti szakaszáról több lakos jelezte, hogy az ingatlanán építkezni, vagy a meglévő épületét bővíteni szeretné. A terület jelenleg mérnökgeológiai teljes védelmi zónában található. Mivel az ilyen területeken esedékes lehet a négy éve felülvizsgálat, a közgyűlés most arról döntött, hogy készüljön részletes mérnökgeológiai vizsgálat a Kálvária utca és Hegyekalja utcák közti területre.

A Nagyvenyim felé vezető 62819 számú közút felújítására a Magyar Közút nyert el forrást. Eközben feladatmegosztás révén vált önkormányzati feladattá az említett út felújítása tavaly novemberben, A feladat teljesítéséhez szükséges összeg (bruttó 115 millió forint) viszont csak idén szeptember végén került városunk önkormányzatának bankszámlájára. Ezért most dönthetett a körgyűlés a 62819 számú út felújításáról. A felújítás a DVG Zrt. feladata lesz, tervezett befejezése 2020. március 28.

A DVCSH Kft. évente ismétlődő feladata a vízközmű rendszerre vonatkozó úgynevezett Gördülő fejlesztési terv elkészítése, amelynek részei: pótlási és beruházási terv. A közgyűlés elé kerülő anyag jóváhagyása előtt szót kért Tóth Kálmán és megjegyezte, hogy az Északi városrész folyamatban levő csatornázása mellett meg kellene oldani az újtelepi Kinizsi és Zrínyi utcák gravitációs csatornáinak kiépítését is. A közgyűlés az eredeti tervet fogadta el.

Elfogadott két sürgősséggel beterjesztett napirendi pontot is a rendkívüli közgyűlés. Az egyik arról szól, hogy az önkormányzati bérlakások behajthatatlan követeléseiből meg kell térítenie a hőszolgáltatónak (önkormányzati helytállás) a ki nem fizetett fűtésdíjat, ami 4 millió 194 ezer 881 forint, Mivel a DVCSH Kft-nek iparűzési adóhátraléka van, azt csökkentik a kifizetetlen fűtésdíj összegével.

Dunaújváros önkormányzata pályázatot hirdetett idei negyedik negyedévi létesítményhasználati díjkedvezményre sportszervezeteknek. Most az odaítélt kedvezményekről dönt9rr a közgyűlés. A kedvezmények:
Dunaújvárosi Kosárlabda SE 4 millió forint
Dunaújvárosi Atlétikai Club 5 millió 608 ezer forint
Angeks Női Jégkorong SE 1 millió 282 ezer forint
DSE Röplabda Akadémia Nkft. 5 millió forint
Az elöirányzott keretből 6 millió 282 ezer forintot különítenek el szabad korcsolyázás, diákok szabadidős sportja. tömegsport, oktatási intézmények, jogi és természetes személyek igénybevételére. A felsoroltakat megszavazta a közgyűlés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.