Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2019. Szeptember 05. 20:15, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés, olykor kampány mellékízzel

Rendkívüli közgyűlés, olykor kampány mellékízzel

A 2019. 09.05.-én tartott közgyűlés a ciklus utolsó testületi ülése, amely 30 témát tárgyalt, köztük nagy és kisebb fontosságúakat egyaránt, időnként kampány üzemmódban.

Cserna Gábor polgármester az ülés megnyitásakor bejelentette, hogy a ciklus utolsó közgyűlése a mostani, ezért megköszönte az alpolgármesterek, a képviselők és minden résztvevő munkáját.

A városi költségvetés aktuális módosítása (az eddigi döntések adatainak átvezetése a helyi rendeletbe) volt az első téma. Amihez Szabó Zsolt többek között hozzáfűzte kifogását, a tartalékok felélését. Cserna Gábor ellenérvei után indítványozta a 16. napirendi pont előrehozott megtárgyalását, mert Suszter Tamás rendőrkapitánynak más elfoglaltsága niatt távoznia kell, ám szeretné bemutatni Demeter Nándor törzsőrmestert, akit az óváros és Pálhalma új körzeti megbízottjának szándékozik kinevezni. Törvényi előírás az egyetértő támogatás, amit a testület megszavazott.

Városfejlesztési döntések

A városfejlesztés keretében pályázati támogatással megtörténik a Budai Nagy Antal út bruttó 196,2 millió forint értékű felújítására, amit a DVG Zrt. fog elvégezni. A Szalki-sziget rekreációs célú fejlesztése című projektre forrás átcsoportosítással 397,3 millió forintot biztosít a közgyűlés. A DVG Zrt. itt is a kivitelező cég. Ugyancsak nevesített összegek átcsoportosítása révén 45,3 millió forintot biztosított a közgyűlés a Fabó Éva sportuszoda fejlesztésére, 10,8 milliót egészségügyi alapellátás infrastruktúra fejlesztésre és 12.9 milliót a vidámparki terület fejlesztésére.

Területrendezési tervünk és kritikája

Megyei jogú városként Dunaújváros véleményezhette az aktuális Fejár Megyei Területrendezési Tervet. A támogatott észrevétel, hogy KisapostagTartozzon városunk gazdaságfejlesztési övezetéhez. Kritikai észrevétel, hogy a város délkeleti területén a feltüntetett logisztikai központ nem működik, ugyanakkor a Délivárosi út és a Papírgyári út közötti különlegesterület (tervezett napelem park) nem szerepel a tervlapon, de ne is gátolja korlátozás a telepítést. Az egyeztetési anyagban szerepelő Lepsény – Kisláng – Nagylók – Mezőfalva – Dunaújváros – Dunavecse térségi kerékpárutat a tervlapon is kéri feltüntetni a közgyűlés. Egy terclapon szerepel csak csoportos gépkocsi tároló. Vagy egy se szerepeljen, vagy mindegyiket tüntessék fel.

Fontos, de kisebb tételek sokasága

Döntött a közgyűlés kisebb, mégis fontos munkák, beszerzések pénzének biztosításáról. A tételek forintban és megnevezésük: gőzgenerátor a Fabó Éva Sportuszodának 3,1 millió; klíma a rendőrkapitányság szervertermébe 618 ezer; gyepmesteri telep radiátorok cseréje; Pentelei mentálhigiénés iskola lefolyócsőcsere 674 ezer; Eszterlánc tagóvoda felújítási pótmunka 451 ezer; Páskom utcai vízelvezető árok helyreállítása 806 ezer; a Gábor Áron utcai új parkolók pótmunkáira 3,6 millió; a Leboki patak külterületi szakaszának vízmosás miatti helyreállítása és gázvezeték védelem 1,6 millió; az Építők úti volt büfé új vízellátásának kiépítése 5,3 millió forint juttatást szavazott meg a közgyűlés.

Lezárult és indítandó közbeszerzési eljárások

Egy új fogászati kezelőegység beszerzése céljából indított közbeszerzési eljárást amelyre öt cég jelentkezett. Megtörtént az értékelés. A közgyűlés az OM Dent Orvosi Műszer Szervíz Szolgáltató Kft. 12,7 millió forint összegű ajánlata mellett döntött. A „Térfigyelő kamerarendszer fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásra négy ajánlat érkezett. A közgyűlés az OCTOPUS Invest Szolgáltató Kft.-t nyilvánította nyertesnek-

Megszavazott a közgyűlés négy újabb közbeszerzési eljárást. Nevezetesen a patkány- és rágcsálóirtás folytatására; a közvilágítási berendezések villamos energia ellátására; Dunaújváros területén a buszmegállók, parkok, erdős területek, övárkok folyamatos takarítása; a köztemető üzemeltetése és kegyeleti szolgáltatások öt év időtartamban. Barta Endre kritizálta a temető állapotát, mire Gombos István hevesen reagált az ellenzéki valótlan megnyilvánulásokra, sajtó-híresztelésekre. A közgyűlés az előterjesztéseket mind megszavazta.

Ami még fektétlenül megemlítendő

Sürgősséggel terjesztette Cserna Gábor a szerződésmódosítást a helyi buszközlekedés szolgáltatójával. Az ok: a KNYKK 2019. október 1.-én beolvad a Volánbusz Zrt.-be. A szolgáltatás ezzel nem változik.

Magyarország köztársasági elnöke soron kívüli bírósági ülnökválasztást tűzött ki. A választás véghatárideje 2019. szeptember 30. ASzékesfehérvári Törvényszékre a fiatalkorúak büntető ügyében eljáró ülnöknek Smidt Tümde Erika dunaújvárosi lakost választotta meg a közgyűlés.

Kiegészítette helyi szociális rendeletét a közgyűlés azzal, hogy az időskorú dunaújvárosi nyugdíjasok idei ötezer forint összegű támogatása december hónapban lesz esedékes.

A közgyűlés megállapította, hogy Besztercei Zsolt képviselői megbízatása 2019. július 12. napján megszűnt, mert egy éve nem vesz részt a testület munkájában, E téma kapcsán Gsena Gábor sajnálatát fejezte ki, de a törvényi előírás ezt követeli meg. A közgyűlés megszavazta az előterjesztést azzal egyetemben, hogy méltányosságból eltekint a kifizetett tiszteletdíj visszafizetésétől.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 15. 13:33, szombat | Helyi

Aláírták a 2020-as bérmegállapodást a DUNAFERR-nél

Felfüggesztett elbocsátások megszületett bérmegállapodás.

2020. Február 13. 16:29, csütörtök | Helyi

Közgyűlés: Van költségvetés, sportolói díjak

Sportolók kitüntetése és támogatása, van elfogadott költségvetésünk, megszűnhet az Északi városrész megosztottsága, Juharos étterem hogyan tovább. két cégvezető cseréje, szünidei gyermekétkeztetés idén.

2020. Február 11. 12:53, kedd | Helyi

Csütörtökön 9 órától közgyűlés

A csütörtöki közgyűlés fő témája a város idei költségvetésének megvitatása és elfogadása lesz. A 41 tervezett téma közül 8 a megyei kormányhivatal olyan kifogásaira reagál, amelyek két évtizedig nem okoztak gondot. Szerepel a terv

2020. Február 08. 20:34, szombat | Helyi

VISSZAKÖLTÖZIK A DIABETOLÓGIA A RENDELŐINTÉZETBE

2020. február 10-től a diabetológiai szakrendelés és gondozó a Rendelőintézet VII. szintjére visszaköltözik.mÚj lift szolgál az épületben.