Városlista
2021. január 16, szombat - Gusztáv

Hírek

2020. Szeptember 29. 16:34, kedd | Helyi

Rendkívüli közgyűlés szeptember végén

Rendkívüli közgyűlés  szeptember végén

Montegy fél óra alatt döntött a keddi rendkívüli közhyúlés a nyílt ülésre beterjesztett 11 naprendi pontról. Ezúttal listán közgyűlésbe jutott (fidesz) képviselők is végig részt vett a testület munkájában.

Négy éve helyi közgyűlési rendelet szabályozta a helyi sportszervezetek önkormányzati támogatásának a módját Meghirdetett pályázatra kellett évente benyújtani a kérelmeket. Köztük osztotta szét keretösszeget a közgyűlés. Most a testület ezt a helyi rendeletet hatálytalanította, mert a támogatásokat majd más módon, de a sporttörvény szellemében kívánja megoldani.

A DKKA-Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nkft. megkülde 2019. évi beszámolóját. 368 millió forint mérlegfőösszeggel és -167 millió forint veszteséggel. A éözgyűlés a Kézilabda Akadémia alapító okirata módosítását rendeli el oly módon, hogy a pótbefizetés végrehajtható legyen, legmagasabb összegét évente egyszeri 300 millió forintban határozza meg. A társaság a veszteségek fedezésére pótbefizetési kötelezettséget írhat elő. A tag által teljesítendő pótbefizetés legmagasabb összege: 300.illió forint lehet, és évente legfeljebb kétszer rendelhető el a pótbefizetési kötelezettség. A pótbefizetés teljesítésének módjáról, ütemezéséről és határidejéről a pótbefizetésről szóló alapítói határozatban kell rendelkezni. Az
akadémia által előkészített alapító okirat módosítás aláírása az ügyrendi, igazgatási és jogi bizottság véleményének kikérése mellett történhet meg.
A közgyűlés vállalja, hogy jelen határozatot követően három hónapon belül helyre állítja a saját tőke – jegyzett tőke előírt arányát,

A DKKA Nonprofit Kft. azzal a kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy biztosítson önrészt a 2019/2020-as és 2020/2021-es Sport Fejlesztési Programjaihoz. A közgyűlés 20 millió forintot biztosít a 2020. évi önkormányzati költségvetés terhére.

A közgyűlés a DVG Zrt vezető tisztségviselői, felügyelő bizottsági
tagjai, valamint az Mt. 208. §-ának hatálya alá eső munkavállalók javadalmazása, valamint a jogviszony megszűnése esetére biztosított juttatások módjának, mértékének elveiről, annak rendszerére vonatkozó, jelen határozatát módosítja 2020. szeptember 30. hatállyal. Egyúttal hatályát veszti 2020 szeptember 29-től a korábbi szabályzat.

Az élményfürdő komplexum általános üzemeltetésére és karbantartására a CVG Zrt-vel kötött üzemeltetési szerződés az év végén lejár Most a közgyűlés meghosszabbította a szerződés hatályát 2021. december 31. napjáig.

Egy vizsgálat nemrég megállapította, hogy a volt Bánki Donát iskola épületének villámvédelme nem megfelelő. Az új villámvédelem kiépítését a DCG Zrt vállalta nruzzó 5 millió 691 ezer Ft-ért amit megszavazott a testület.

Az Északi Ipari Parkban lévő 1300 m2 nagyságú terület önkormányzatunk tulajdonában van. A területet a Magyar Telekom Nyrt. Antennatorony üzemeltetése céljából bérli, a bérleti szerződés 2020. december 31-én lejár. A közgyűlés most az értékesítés mellett döntött. Ezért pályázatot írnak ki a területre, azt is megjelölve, hogy a telken felépítmény áll

Legutóbb Dubnaújváros önkormányzata a Generalli céggel kötött vagyon- és felelősségbiztosítást. Mivel a szerződés évfordulós lesz, közgyűlés felkéri a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-t, hogy a határozat mellékleteként csatolt nyilvántartások alapján kérjen be biztosító társaságoktól ajánlatot és azt mutassa be Dunaújváros közgyűlésének a legelőnyösebb kiválasztása érdekében.

A „Dunai Limes turisztikai fejlesztése” című projektben városunk is részt vesz konzorciumi tagként. A projekt két éve közel fél milliárd forint értékű támogatást nyert. A megvalósíthatósága érdekében városunk elkészíttette a szükséges engedélyezési terveket. Szükség vált tájépítészeti rekonstrukció tervre, a látogató-központ és római kőtár engedélyezési tervére és az ingatlanon fekvő kis léptékű raktár épület bontási tervének felülvizsgálatára. Mindezek után a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya megküldte a “Dunai Limes turisztikai fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárás megindítására vonatkozó tanúsítványát, amelynek birtokában már megindítható az eljárás.
Mielőtt sor került volna a szavazásra, szót kért Lőrinczi Konrád. Megemlítette, hogy az előző testület indította el a pályázatot. A helyszín kultráltabbá válásán túl lényeges eredmény, hogy az építkezés együtt jár új parkolók kialakításával is, amire ebben a városrészben nagy szükség van, Végül név szerinti szavazással mindegyik képviselő támogatta a
közbeszerzési eljárás megindítását.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 06:00, szombat | Belföld

Jóval gyorsabban halad az oltás, mint ahogy a vakcina érkezik

Eddig 130 ezer ember oltására elegendő oltóanyag érkezett Magyarországra, ebből már csaknem 106 ezren meg is kapták a védőoltást

2021. Január 16. 05:00, szombat | Belföld

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) annak a férfinak a letartóztatását, aki terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött tavaly decemberben

2021. Január 16. 05:00, szombat | Külföld

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Abból kell kiindulnunk, hogy Ausztria is jelentős mértékben érintett a brit koronavírus-mutáció által - jelentette ki Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján.

2021. Január 15. 18:10, péntek | Belföld

Már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást

Az ágazati bértámogatási program a vendéglátásban, a turizmusban és a szolgáltató szektorban tevékenykedőknek nyújt célzott segítséget a koronavírus-járvány második hullámában.