Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Augusztus 07. 10:03, szerda | Helyi

Rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtökre Cserna Gábor

Rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtökre Cserna Gábor

Téma lesz többek között egy termálkút létesítése, a Modern Városok Program több esedékes döntése, az élményfürdő, a jégcsarnok és más sportlétesítmények üzemeltetése

A polgármester által idén augusztus 8.-ára összehívott rendkívüli közgyűlés meghívója 28 napirendi pontot tartalmaz. Ezen felül várható sürgősséggel beterjesztendő ügy is. A témák sokasága jelzi, hogy a városfejlesztés nem tarthat nyári szünetet.

A Modern Városok Program keretében sor kerül az „Új városi fürdő-és vízisport centrum” kialakítására, amelynek projekteleme egy termálkút. Ehhez mintegy 280 millió forintot biztosit a város és szerződést köt a kivitelezővel, ha jóváhagyja a tervezett döntést a közgyűlés. Megszünteti, hivatalosan hatálytalanítja a közgyűlés a korábbi DVG Zrt.-vel kötött, a„Szálloda és Rendezvényközpont létesítése az Aquantis WellnessésGyógyászati Központnál”szerződést, mert annak jogosultja kormánydöntés szerint a BMSK Zrt. Egy következő döntési javaslat viszont a DVG Zrt.-re bizza az Intercisa Múzeum fejlesztése projekt tervének elkészítését, amire bruttó 12,1 millió forintot biztosít a javaslat.

Módosítani tervezi a tárgyalandó közgyűlési javaslat 3 fejlesztési projekt idei finanszírozásét, így a jövő évi befejezésre tolódik nagyobb költségrész. Ezek: Látogatóközpont kialakítása a Mondbach kóriában és a Baracsi úti Arborétum fejlesztése 1 milliárd 131 millió forint helyett 821 millió forint; Intercisa Múzeum fejlesztése 485 millió forint helyett 433 millió forint; Aquantis Látogatóközpont kialakítása 900 millió forint helyett 821 millió forint.

A dunaújvárosi kerékpárút hálózat-fejlesztése nyertes pályázat esetén 14,7 millió forintot biztosít városunk a Vasmű u. 41. Irodaház Kft.-nek a feladat teljesítéséhez ős dönt a közgyűlés az ezt alátámasztó szerződésről.

Megválasztja a közgyűlés az idén október 13.-áta kiírt önkormányzati választás hely választási bizottságának tagjait és póttagjait.

Dönt a közgyűlés két pályázat benyújtásáról is Egyik az orvosi rendelők felújításának pótmunkáihoz biztosíthat forrást, a másuk bölcsődei férőhelybővítést támogatna.

Ajánlatokat kért korábban a közgyűlés az élményfürdő koncessziós üzemeltetésére, a Jégcsarnok és további sportlétesítmények koncessziós üzemeltetésére, valamint a pályázatnyertes világörökségi helyszínünk fejlesztése akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó kiválasztása. A beérkezett ajánlattevőé közöl a közgyűlés fogja kiválasztja a megbízás elnyerőjét.

A közgyűlés a továbbiakban dönt egy hulladékudvar kialakításáról, háziorvosi szerződésről, új parkolók megvilágításáról, ipari parki ingatlan hasznosításáról, egy közalapítvány beszámolójáról, önkormányzati tulajdonú, kis alapterületű helyiségek igénybevételéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.