Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Augusztus 17. 12:14, kedd | Helyi

Rendkívüli közgyűlés csütörtökön

Rendkívüli közgyűlés csütörtökön

Rendkívüli közgyűlést hívott össze augusztus 19-én délelőtt 9 órára dr. Kálmán András polgármester. Meghívójában hét napirendi pont megtárgyalását és a szükséges döntések meghozatalát javasolja.

Az általános és középiskolai étkeztetésre kiírt és lebonyolított közbeszerzési eljárás nyertese a sánrorfalvai székhelyű HUNGAST Kft. Most a nyertes cég öt évre szóló megbízásáról, egyúttal a jövő évi étkezési térítési díjak mintegy 8 - 9 százalékos emeléséről kell döntenie a testületnek.

 

Folyamatban van városunk önkormányzatának 5 milliárd forint összegű kötvénykibocsátáson alapuló hitelfedezete a K&H Banknál. Mivel a fedezetként felajánlott ingatlanok becsült értéke nem éri el a 4 milliárd forintot, döntenie kell a közgyűlésnek további ingatlanok bevonásáról az ajánlati körbe. Az ötmilliárdos hitelfelvétel módot adna a CIB Bank összesen 3,6 milliárd forint összegű fejlesztési és forgóeszköz hitelének felmondására. Erről és néhány többletkiadást jelentő tétel jóváhagyásáról is döntenie kell a rendkívüli közgyűlésnek.

 

Megválasztja a közgyűlés az október 3-i választáshoz a helyi választási bizottság tagjait és póttagjait. Dönt a laptopot használó bizottsági tagok haszonkölcsön-szerződéseinek módosításától, a 2011 évi Bursa ösztöndíj-programhoz való csatlakozásról és a Dózsa Mozicentrum közüzemi díjtartozásáról. Végül zárt ülésen dönt a testület a Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. tőkepótlásáról.

 

(Cs. Gy.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.