Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 23. 16:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Rendőrkézen a mélykúti bűnbanda tagjai

Rendőrkézen a mélykúti bűnbanda tagjai

Többrendbeli lopás és pénzmosás miatt folytattak nyomozást a Jánoshalmi Rendőrőrsön két nővel és hét férfival szemben.

Betörésről tett bejelentést a rendőrségre 2021 februárjában egy mélykúti férfi. A sértett a rendőröknek elmondta, hogy még év elején mehetett be hozzá az elkövető, amíg ő külföldön tartózkodott. Hazajövetelekor meglepetten látta, hogy a bejárati ajtaját a távollétében felfeszítették. Az áldozat azonnal ellenőrizte a lakásában lévő értékeket, ekkor szembesült azzal, hogy kilopták a házból a tv-t és a mosógépet – közölte a rendőrség.

Az egyenruhások hamar beazonosították a feltételezett elkövetőt, akiről idő közben kiderült, hogy másik kilenc – hasonló jellegű – bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. A 27 éves férfinak azokban az esetben társa is volt a betöréseknél. A tolvajok nem válogattak, egy-egy helyről mindent elvittek, amit csak találtak: egyebek között Hollóházi porcelánkészletet, szerszámokat, segédmotort, de olyan is volt, hogy az ereszcsatornát lopták le a házról. A feltételezett elkövetők nem csak betörésre „szakosodtak”: áramlopásért is felelniük kell.

A nyomozók végül a lopott holmik egy részéhez is eljutottak. Azokat lefoglalásuk után visszaadták jogos tulajdonosaiknak.

A bűnbanda 27 éves és 21 éves tagját lopás vétség megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozása. A banda másik 7 tagját gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekezhettek. Közülük egy 34 éves és 40 éves férfinak pénzmosás bűntette miatt is felelnie kell.
Az ügy vizsgálatát befejezték a Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.