Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Április 23. 08:48, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Robbanótestek kerültek elő egy komáromi építkezésnél

Robbanótestek kerültek elő egy komáromi építkezésnél

További robbanótesteket találtak annál a komáromi építkezésnél, ahol egy világháborús légibomba már előkerült csütörtökön

- tájékoztatta Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

A komáromi Városmajor utcában, egy építési területen került elő egy 100 kilogrammos szovjet légibomba. Mivel a robbanótest gyújtószerkezete élesített volt, ezért a helyszínen kellett hatástalanítani.

Gajdos Milán elmondta: a tűzszerészek eltávolították a bomba fenékgyújtószerkezetét és azt a helyszínen megsemmisítették. A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol később semmisítik meg.

A terület műszeres átvizsgálása során találtak még tizenhárom német gyártmányú 7,5 centiméteres páncéltörő gránátot, öt, szintén német gyártmányú 7,5 centiméteres repeszgránátot és tizenkét 7,5 centiméteres tüzérségi hüvelyt. Ezek mind szállítható állapotúak, így ezeket is a honvédség központi gyűjtőhelyére viszik.

A tűzszerészi munkálatok idejére 11 ingatlant a lakóknak el kellett hagyniuk, ám azóta a rendőrség a területzárást feloldotta, így mind a 22-en visszatérhettek otthonaikba - közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.