Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Január 25. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rogán Antal: áprilisban újabb rezsicsökkentés

Rogán Antal: áprilisban újabb rezsicsökkentés

A Fidesz-KDNP mai frakcióülésén döntés születhet arról, hogy áprilisban a lakossági gáz árának mérséklésével folytatódik a rezsicsökkentés - nyilatkozta Rogán Antal a Magyar Nemzetnek. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, az önkormányzati tulajdonú cégek a távhő árának mérséklése kapcsán idén is számíthatnak kompenzációra, ugyanakkor a gazdaságos működés feltételeit vizsgálni fogja az energiahivatal is.

Rogán Antal szerint ahhoz, hogy valódi verseny alakuljon ki a bankszektor szereplői között, az is kell, hogy legyenek új szereplők a piacon. A frakcióvezető közölte, nem állami szerepvállalásra, hanem elsősorban állami szabályozásra van szükség. Ebbe illeszkedik szerinte az új takaréktörvény, a Takarékbank megerősítése, de szükség van például bankszanálási törvényre is. A frakcióvezető beszélt arról is, hogy ha márciusig megszületik a Kúria jogegységi döntése a devizahitelesek ügyében, a Fidesz-KDNP rendkívüli parlamenti ülés összehívását fogja kezdeményezni.

Tavaly a Gazdasági Rádiónak már nyilatkozott arról Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára, hogy hosszú távon a hazai energiaszektor non-profittá tétele a kormány célja. Erre a nyilatkozatra erősített rá a Napi Gazdaságnak adott interjúban Hegmanné Nemes Sára, aki ezt azzal egészítette ki, hogy nonprofit jelleggel működtetett állami monopólium megvalósítása a kormány célja.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el