Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Február 09. 23:25, csütörtök | Helyi

Rombauer főorvosasszony elismerése

Rombauer főorvosasszony elismerése

Ünnepi gálavacsora és műsor keretében a legjobbak Jubileumi Astellas-díjat vehettek át. Az év orvosa 2011 pályázat díjkiosztóján dr. Rombauer Edit sebészeti osztályunk osztályvezető főorvosa is részt vett, meghívott ünnepeltként.

Előzmények

A főorvosnő egyik több ízben kezelt fiatal betege, Kovács Márta az interneten felfigyelt az Év orvosa pályázatra. A pályázaton az orvosok úgy vehetnek részt, hogy az általuk kezelt betegek leírják saját történetüket, a kezelésüket. Márti saját elmondása szerint a főorvosnő rendkívül kedves, figyelmes segítőkész hozzáállása rendkívül szimpatikus volt neki és ez sokat segítette Őt betegségének a könnyedebb viselésében. Kórházunkban való bent fekvése alatt betegtársaitól is folyamatosan jókat hallott és látott Rombauer főorvosnőről.
Márti megkereste a főorvosnőt a felterjesztés ötletével, aki megköszönte hálás betegének dicsérő szavait. „Nem gondoltam, hogy városi kórházban dolgozóként ilyen előkelő eredményt érek el egy országos szavazáson. Nagy elismerés ez kórházunknak és nekem is.” – mondta dr. Rombauer Edit osztályvezető főorvos, aki orvosi diplomájának megszerzése után, 1982 óta dolgozik kórházunk sebészeti osztályán.
Tegnapi díjátadó rendezvényre beteg és orvosa együtt mentek és mindketten úgy mesélnek róla, mint életük egyik legnagyobb eseményéről.

Mártinak jó egészséget, főorvosnőnek az egészsége megtartása mellett további jó munkát és számtalan elégedett pácienst kívánunk.

A közönségszavazásra beérkezett szavazatok száma alapján a 2011-es Astellas-közönségdíj nyertese Dr. Paszt Attila, a Szegedi Tudományegyetem sebész adjunktusa lett. Az élen végzett továbbá Dr. Tizedes György, a pécsi Da Vinci Magánklinika sebész orvosigazgatója, Dr. Mátyus János PhD, a Debreceni Egyetem nephrológus docense, Dr. Réfy Miklós, a Kalocsa Városi Önkormányzat Szent Kereszt Kórházának szülész-nőgyógyász orvosigazgatója és Dr. Rombauer Edit, a Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros sebész és klinikai onkológus osztályvezető főorvosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.