Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Rostban gazdag ételek

Rostban gazdag ételek

A gyerekek ízlése szerint ideális reggeli sajnos gyakran egyáltalán nem ideális táplálkozási szempontból. Hogyan tudjuk elérni, hogy elfogyjon a reggeli és még egészséges is legyen?

Nézd meg rostban gazdag reggeli tippjeinket!

Mindenekelőtt azzal kell, hogy tisztában legyünk, hogy melyek a rostban gazdag ételek, mert ez sem biztos, hogy ez mindenki számára teljesen egyértelmű. Ilyenek általában a nyers ételek közül a zöldségek, gyümölcsök, magvak, a péksüteményekből a teljes kiőrlésűek, de nagyon jó alapanyag a zabpehely is. Ezek közül biztosan találsz olyat, amit reggelire is el tudsz készíteni.

A gyerekek esetében nagyon fontos, hogy törekedj az egészséges életmódra, hiszen gyerekkorban alapozod meg a felnőttkori szokásokat. Az egészséges életmód fontos része az egészséges reggeli, mely a dietetikusok ajánlása alapján rostban gazdag, van benne teljes értékű gabona, gyümölcs vagy zöldség, teljes értékű fehérje és folyadék.

A gabonapelyhek kiváló reggelinek bizonyulnak, hiszen egyértelműen kijelenthető, hogy a gyerekek kedvencei. Válaszd azonban azokat a gabonapelyheket, melyeknek magas a teljes értékű gabona tartalma. Tejjel és pár szem gyümölccsel kiegészítve máris teljesül a kiegyensúlyozott reggeli. Ebben az esetben a mértékletes fogyasztásra is oda kell figyelni, mert valahogy gabonapehelyből sosincs otthon elég, és mindig váratlanul elfogy. 😊

Mindenesetre, ha már a gabonapehely az egyik kedvenc reggeli, akkor próbálkozhatsz azzal, hogy megleped a gyereket egy zabkásával. A zabkása reggelire egy nagyon jó választás, és nem is gondolnád, milyen változatosan elkészíthető. Bár sok gyerek idegenkedik tőle, ezt is el lehet készíteni úgy, hogy örömmel fogyasszák. A kakaós zabkása például biztosan átmegy, és örömmel eszik majd meg a gyerekek.

Dekorálhatod is a zabkását, hogy vonzóbb legyen. Ha a gyümölcsökből egy mosolygós arcot raksz ki a tálba, akkor mindenkinek vidámabban indul a reggel. A banán és az áfonya valószínűleg sikert fog aratni.

A sült zabkása is szuper reggeli. Ha muffin formában sütöd ki, egészen úgy fog kinézni, mint egy süti, így már nem lehet az állagára panaszkodni. Így ráadásul belekeverhetsz pépesített banánt is, ami amellett, hogy az állagán javít, a gyümölcsbevitelt is biztosítja.

Azért a gabonapelyheken és zabkásákon kívül is van lehetőség arra, hogy rostban gazdag legyen a reggeli. Ha a gyerek inkább szendvicset fogyaszt szívesen, akkor próbáld meg teljes kiőrlésű péksüteményből készíteni, és adj hozzá friss kígyóuborka szeleteket, így máris jól indítottad a napot.

A reggeli mellett a nap folyamán is érdemes a megfelelő rostbevitelre törekedni. Jöjjenek most a tízórai ötletek! Kerülhet az uzsonnás dobozba friss gyümölcs: például szőlőszemek, szilva, szeletelt alma vagy körte. Az olajos magvak is rostban gazdagok, csomagolj diót, mandulát vagy mogyorót. Így ha a gyerek a szünetben gyorsan finomat szeretne bekapni, mindig lesz kéznél pár szem egészséges nassolnivaló.

Ha a reggeli-tízórai vonalról elszakadunk, a rostban gazdag receptek közül az egyik nagy kedvencünk a zabpelyhes torta, de a zabpalacsinta is fantasztikus.

A rostban gazdag táplálkozás a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt fontos, ezért jó, ha a menü tervezésekor rostdús étel receptek közül válogatsz. Ne gondolj ám nagy ördöngösségre, már a párolt zöldség, mint köret is rostosabbá teszi az ebédet. Emellett persze számos sokkal izgalmasabb praktikát is elsajátíthatsz, ha odafigyelsz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat