Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2015. Február 11. 23:53, szerda | Helyi sport
Forrás: kohászkézi,

Rosztovban nagyon elvertek bennünket

Rosztovban nagyon elvertek bennünket

Elsősorban a támadásban elkövetett hibák, s kihagyott ziccerek számlájára írja a rosztovi, kilencgólos vereséget csapatunk vezetőedzője

Mátéfi Eszter szerint csak hatékonyabb, fegyelmezettebb játékkal lesz esélye együttesének a szombati, dunaújvárosi visszavágón.

Kilencgólos, 28-19 arányú vereséget szenvedett a Rosztov Don elleni EHF Kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén együttesünk a hétvégén. A Kohász tegnap délután érkezett vissza hosszú túrájáról, ám túl sokat nem pihenhettek játékosai, akik ma délután már futással vezették le az út és a mérkőzés fáradalmait.

Támadásban nem ment

Az átmozgató gyakorlás előtt természetesen kíváncsiak voltunk vezetőedzőnk, Mátéfi Eszter véleményére is a rosztovi összecsapással kapcsolatban, s ahogy mindig, úgy ezúttal is készséggel állt rendelkezésünkre. Mint azt a fiatal dunaújvárosi szakvezető érdeklődésünkre elárulta, már a mérkőzés előtt tisztában voltak azzal, hogy rendkívül nehéz feladat előtt állnak, a kilencgólos vereséghez viszont több tényező is hozzájárult.


- Azt már a sorsolás pillanatában tudtuk, hogy a legnehezebb ellenféllel szemben kell megméretnünk magunkat, s ilyen szempontból be is jött, amit vártunk, mert a Rosztov egy nagyon erős csapatot alkot. Sajnos ezúttal sem vágtunk jól neki a találkozónak, több tiszta ziccert elhibáztunk már a meccs elején, s bár Gabisova végig jól védett, rossz megoldásainkkal mi is sokat tettünk azért, hogy megkönnyítsük a dolgát. A játékvezetést sem éreztem következetesnek a találkozón, ezt jeleztem is a román bíróknak, de hiba lenne ezzel takaróznunk, mert ugyan a huszonnyolc kapott gól nem olyan vészes, a tizenkilenc lőtt találatunk nagyon kevés, s hiába védekezett nagyon jól, olykor már az agresszivitás határán is túl ellenfelünk, ebben a kevés szerzett gólban sajnos a mi rosszabb teljesítményünk is benne volt.

Játsszunk egy jót

Kilencgólos hátrányból kell tehát nekivágni a szombati visszavágónak, ami – látva az ellenfél erejét – egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, ám vezetőedzőnk bízik abban, hogy a hibákat kijavítva, egy telt házas, jó mérkőzésen tudnak visszavágni az orosz csapatnak.
- Természetesen csalódott vagyok a nagy hátrány miatt, ám akkor lennék igazán csalódott, ha úgy érezném, hogy nem tettünk meg mindent azért, hogy máshogy alakuljon. Az akarással nem volt problémánk, küzdöttünk, ahogy tudtunk, akadtak jó periódusaink, de adósak maradtunk az egyenletesen jó teljesítménnyel. A kilencgólos hátrány persze soknak tűnik, pláne, ha egy ilyen jó csapat az ellenfél, ugyanakkor hazai pályán nem mérlegelhetünk, fel kell tennünk mindent egy lapra, s kihozni magunkból a maximumot. Hogy ez mire lesz elég, az majd szombaton eldől, ám akkor lennék igazán szomorú, ha nem tennénk meg mindent a jó eredmény eléréséért. A hibáinkat természetesen ki kell javítanunk, lényegesen fegyelmezettebben kell játszanunk, mint tettük azt a rosztovi találkozón, s remélem, hogy egy telt házas, remek hangulatú mérkőzést tudunk játszani ellenfelünkkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.