Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2014. Március 10. 07:26, hétfő | Helyi

Rudas a közösségért

Rudas a közösségért

Időseknek, fogyatékosoknak, nagy rendezvényeknél segédkeznek a Rudas középiskola diákjai.

A Rudas iskola a közösségért című ( TÁMOP-3.-2.-1.A-11/2-2012-0001 számú pályázat segítségével tovább bővíti, új területekre is kiterjeszti az iskola és az iskolások közösségért végzett munkáját.

Szemenyei István, igazgató mutatta be, hogy terveik szerint az iskola több mint száz diákja fog három tevékenységi körben (szociális, kulturális-közösségi és környezetvédelmi) több, mint 50 óra közösségi munkát végezni.

A diákok képviseletében Turcsán Fruzsina és Vida Zoltán "prezentálta" eddigi tevékenységeiket.

Nagyné Fauszt Csilla igazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a tervek között játszóterek parkok gondozása, felújítása szerepel,elsősorban az iskola környezetében, Mindemellett a tanulást is elősegítve kutatómunkát folytatnak a diákok a rácalmási temető vaskeresztjeinek felderítésében, mindezek Európában különlegességeknek számítanak. De továbberősítik a kapcsolatot a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületével,ahol a fogyatékosoknál segítő tevékenységet kívánnak felvállalni. Az eddigi jó kapcsolatot az idősek otthonával és a katolikus karitásszal is tovább bővítik. Találkozhatunk rudasos diákokkal a nagy városi rendezvényeken is, ahol karszalagot tűznek, szórólapot osztogatnak, eligazítanak.

A részt vevő tanárok ( Szemenyei Istvánné, Torma Erzsébet és Matussné Füleki Hella) hangsúlyozták, hogy a projektnek köszönhetően a diákok saját élményű tanuláson keresztül fejleszthetik szociális érzékenységüket, mindamellett, hogy megtapasztalják az együttműködést, a problémamegoldást, a felelős döntéshozatalt, amelyek elengedhetetlenek ahhoz hogy tudatos és felelősségteljes felnőttekké váljanak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását